Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ R.B. ]

01. 12. 2022. 16:38 >> 16:35

PROTIV IZGRADNjE ZGRADE

Iković: U subotu protest za odbranu Trga

U subotu će, u devet časova, biti održan protest na Trgu golootočkih žrtava u Danilovgradu u cilju očuvanja glavnog gradskog trga, najavio je Vuk Iković, odbornik u Skupštini Opštine Danilovgrad.

"Opština Danilovgrad je prodala dio Trga golootčkih žrtava privatniku 2001. godine. 14 godina nakon toga prodani dio trga je dobio status građevinske parcele i na njoj je započeta izgradnja poslovne zgrade prije 20-ak dana. Moramo spriječiti smanjivanje Trga i njegovu dalju blokadu. Insistiramo da inspekcija naloži obustavu radova, da se preispita dokumentacija, a onda da se trg otvoreniji i pristupačniji građanima. Zato u subotu protestujemo da bi odbranili Trg, centar grada, da bi odbranili sebe", navodi se u saopštenju Ikovića.

Istakao je da je uputio poziv odbornicima Skupštine Opštine Danilovgrad i dodao da je podrška svakog građanina i svakog odbornika potrebna i dragocjena.

"Niko ne može prodavati imovinu države bez naše saglasnosti. Zato je neprihvaljivo da je dio Trga prodat kao imovina Crne Gore. Otuđiti dio trga za vrijednost manju od 40.000 eura je incident, to su godišnje plate dva funkcionera opštine. Još jedna činjenica koje građani trebaju znati jeste i da je taj dio Trga prodat za cijenu jednog službenog vozila Opštine. Ako pristajemo na otimačinu javnog dobra sjutra će nam oteti i ono što nijesu planirali da uzmu", dodao je Iković.

Podsjeća da privatna gradnja na glavnim gradskim trgovima nije prihvatljiva jer "nije od javnog interesa bez obzira da li su ispunjene sve procedure".

"Ne pristajemo na nastavak privatizacije javnog dobra i ne želimo blokadu glavnog ulaza u pijacu i odbijamo pretvaranje trga u kafansku baštu. Zato tražimo da se Trg bude pristupačan i otvoren za građane, a ne da se sužava i da se na trgu održavaju gradske manifestacije, gdje ćemo slaviti naše pobjede", zaključuje Iković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније