Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Т.С.

21. 11. 2022. 14:51 >> 14:48

BERANE

Voda se povukla iz naselja Riversajd, stanovnici se vratili u domove

Stanovnici romsko egipćanskog naselja Riversajd iz Berana, vratili su se u svoje domove, nakon što se voda povukla iz naselja.

Predsjednik Udruženja za zaštitu Roma i Egipćana, Sulatan Beća, kazao je da su ih odmah jutros obišli ljekari Doma zdravlja i rukovodstvo opštine Berane.

"Ljekari su stanovnicima mjerili pritisak i šećer, vršili preglede, i potom smo se vratili u kuće", rekao je Beća.

On se zahvalio Opštini Berane koja im je obezbijedila pijaću vodu i hranu za naredne dane.

"Rukovodstvo opštine je izrazilo spremnost da, ako bude potrebe plate sve troškove iseljavanja i pronalaska drugog privremenog smještaja, dok prođe talas kiša i poplava", rekao je Beća.

Kako je kazao, ovaj problem se pojavljuje od kada je naselje napravljeno na obali Lima, i poplave se stalno ponavljaju za vrijeme velikih vodostaja.

"Mislim da bi međunarodni donatori koji su gradili naselje i Vlada Crne Gore, morali jednom da riješe to pitanje na trajan način, da ne strahujemo svaki put kada pada kiša", kazao je Beća.

U naselju Riversajd ima oko trideset kuća, a u njima živi preko 400 stanovnika, od čega je najveći broj djece i maloljetnih lica. Među populacijom ima starih i bolesnih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније