Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.M.

09. 10. 2022. 18:25 >> 18:25

OPŠTINA BAR

Dodijeljeno preko 750 hiljada eura za podršku preduzetništvu

Opština Bar je za razvoj preduzetništva usmjerila više od 750 hiljada eura bespovratnih sredstava kojima je podržano 170 biznis ideja i otvoreno više od 100 novih radnih mjesta. Time je, kako navode iz opštine, potvrdila svoju namjeru da budžetska sredstva u što većoj mjeri ulaže u lokalnu privredu u cilju opšteg društvenog napretka.

Opština Bar upriličila je prezentaciju uspješno realizovanih programa podrške razvoju preduzetništva i ženskog preduzetništa koji su pokrenuti od strane lokalne uprave sa ciljem stvaranja pogodnog poslovnog ambijenta i novih prilika za poslovanje i zapošljavanje te otvaranju novih radnih mjesta.

Programi podrške implementirani su kroz tri faze koje su podrazumijevale podršku preduzetništvu u širem smislu, podršku usmjerenu isključivo ka preduzetništvu i biznis idejama čiji su nosioci žene kao i program „Snažne žene-snažan Bar“ koji je Opština Bar, prepoznata od strane međunarodnih partnera kao primjer dobre prakse u ovoj oblasti, realizovala u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević istakao je zadovoljstvo činjenicom da je lokalna uprava, prije svega, uspjela da kroz ove programe podrške izgradi povjerenje i da pokaže građanima da je otvoren i pouzdan partner na čiju podršku mogu računati u namjeri da skupa sa njima kreira podsticajnije preduzetničko okruženje koje će doprinijeti dugoročnom ekonomskom razvoju. 

„Namjera je da svi programi u narednom periodu budu još finansijski izdašniji, da kroz veće finansijske grantove podržimo i veći broj biznis ideja i da usmjerimo našu pažnju ka budućnosti, a ona između ostalog leži i u IT sektoru i sličnim granama. Podstičem sve one koji se još uvijek nisu odvažili na to da potraže finansijsku podršku kako bi bili u prilici da podržimo njihove biznise jer snaga lokalne ekonomije leži u vama, u malom i srednjem biznisu, u preduzetništvu koje je snažno i, najvažnije, koje kreira povjerenje“, zaključio je Raičević

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније