Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

A.M.

04. 08. 2022. 10:05   >>  10:03 1

BAJRAKTARI - DOBARDŽIĆ

Potpisan Memorandum o saradnji Opštine Ulcinj i ACG

Predsjednik Opštine Ulcinj, Omer Bajraktari i predsjednik Odbora direktora Aerodromi Crne Gore AD, Eldin Dobardžić potpisali su Memorandum o saradnji kojim  je predviđena saradnja na stvaranju preduslova za realizaciju infrastrukturnih investicija i valorizaciju turističkog potencijala, u cilju omogućavanja većeg protoka ljudi, roba, kapitala, usluga i tehnologije, kao i samog ekonomskog prosperiteta Ulcinja i države Crne Gore.

Memorandumom je, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Opštine Ulcinj, definisano nekoliko oblasti u kojima je planirana realizacija zajedničkih aktivnosti. 

"Pokretanje zajedničkih aktivnosti u oblastima turizma i avio saobraćaja, kao i drugim oblastima koje čine krucijalne segmente za opšti ekonomski razvoj Ulcinja i Države Crne Gore; Priprema, prezentacija i realizacija projekata od uzajamnog interesa, koji se odvijaju u okviru postojećih organizacija i inicijativa, kao i zajedničke nastupe prema trećim zainteresovanim stranama u cilju realizacije infrastrukturnih investicija; Unapređenje i poboljšanje kapaciteta na lokalnom i državnom nivou iz oblasti turizma i avio sabraćaja kao i promociji turističke ponude Ulcinja i Države Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Bajraktari je rekao da ga raduje današnje potpisivanje Memoranduma o saradnji jer je time uspostavljena saradnja koja će, na jedan ozbiljan i institucionalan način, sagledavati mogućnosti za valorizaciju turističkih potencijala opštine Ulcinj i države Crne Gore, posebno u oblasti avio saobraćaja.

"Izgradnja aerodroma u opštini Ulcinj je od ogromnog značaja posebno kada je pitanju dovođenje gostiju iz Zapadne Evrope i drugih avio destinacija glavnih emitivnih tržišta. Razvoj Velike plaže i planiranih rezorta je nezamislih bez odgovarajućeg aerodroma " zaključio je Bajraktari.

Aerodromi Crne Gore AD su, kako je saopšteno,  spremni da stave na raspoganje svu neophodnu tehničku pomoć i eskpertizu Opštini Ulcinj kako bi zajedno došli do što kvalitetnijih projekata u oblasti turizma i avio saobraćaja.

Dobardžić je dodao da će, na osnovu potpisanog Memoranduma, Aerodromi Crne Gore zajednički nastupati sa Opštinom prema trećim zainteresovanim stranama i potencijalnim investitorima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније