Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ M.L.B./M.T. ]

27. 05. 2022. 09:55 >> 18:11
7

VIŠI SUD

Mugoša oslobođen optužbi u slučaju Carine

Viši sud u Podgorici oslobodio je optužbi bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugošu u slučaju prodaje gradskog zemljišta kompaniji Carine. Prvostepenu presudu je izrekla sutkinja Vesna Pean.

Pean je u obrazloženju presude rekla da nema dokaza da je Mugoša uticao na to da se donese odluka o prodaji "Carinama" po cijeni od 165 eura.

Mugoša se optužnicom tereti za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je gradski budžet oštetio za 6,7 miliona eura.

Podsjetimo, Mugoša je ranije u završnim riječima pred podgoričkim Višem sudom kazao da mu sud može izreći jedino oslobađajuću presudu, jer u sudskom postupku tužilaštvo nije dokazalo da je prekršio zakon i nanio štetu Glavnom gradu prilikom prodaje gradskog zemljišta kompaniji Carine.

Sa druge strane, tužiteljka Sanja Jovićević je ranije zatražila da se Mugoša proglasi krivim i osudi po zakonu jer iz raspoloživih dokaza proizilazi da je sa pozicije gradonačelnika Glavnog grada prekoračio granice službenog ovlašćenja kada je neposrednom pogodbom kompaniji Carine prenio pravo na zemljište za iznos od 165 eura po metru kvadratnom iako to nije bilo moguće učiniti po tada važećim zakonima.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније