Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

PR Centar [ M.L.B. ]

15. 03. 2022. 20:35 >> 20:39

PROJEKAT U DANILOVGRADU

Obuka i šansa za zaposlenje za 50 osoba

Najmanje 50 nezaposlenih iz Opštine Danilovgrad dobiće priliku da pohađa obuku na radnom mjestu, dok će najmanje polovina njih dobiti posao, saopšteno je na konferenciji povodom predstavljanja projekta EMPLOYED.

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević kazala je da u toj lokalnoj samoupravi u kontinuitetu unapređuju poslovni ambijent, kao osnov za privlačenje stranih i jačanje domaćih investicija.

"Smanjujemo i ukidamo fiskalne namete, pojednostavljujemo procedure, afirmišemo brzu i efikasnu administraciju. Sve to je dovelo da Opština Danilovgrad zavrijedi međunarodni sertifikat lokalne samouprave sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi kao i druga međunarodna priznanja", istakla je Kovačević.

Podsjetila je da u Opštini Danilovgrad podržavaju i žensko preduzetništvo.

"Novim investicijama, stopa nezaposlenosti je i dalje ispod državnog prosjeka. Tokom pandemije donijeli smo set mjera podrške privredi. Uz podršku lokalne uprave u novim i osnaženim poslovnim subjektima kreirana su nova radna mjesta za naše sugrađane. Razvijamo institucionalnu saradnju sa poslodavcima kroz Poslovni savjet i Lokalno partnerstvo za zapošljavanje", kazala je Kovačević.

Menadžer za projekte u Opštini Danilovgrad Darko Mrvaljević, kazao je da je u pitanju projekat jačanja lokalnog tržišta rada u Opštini Danilovgrad – EMPLOYED, pojašnjavajući da je ukupan budžet projekta veći od 275 hiljada eura, od čega je iznos bespovratnih sredstava obezbijeđen od Evropske unije iznad 255 hiljada eura, dok je ostatak kofinansiran od Opštine Danilovgrad.

„Na osnovu svih pokazatelja koje smo imali i na osnovu Lokalne strategije u Opštini Danilovgrad saglesali smo situaciju i uvidjeli podatke koji nam govore da su dugoročno nezaposlena lica jedna od najugroženijih kategorija sa evidencije Zavoda za zapošljavanje", naveo je Mrvaljević.

On je kazao da postoje uslovi za nezaposlene – da moraju biti na evidenciji Zavoda za zapošljavanje – Biroa rada Danilovgrad, registrovani najmanje 12 mjeseci prije objave javnog konkursa za objavu granta.

„Pored obuke na radnom mjestu i zapošljavanja, biće organizovane i dodatne obuke za odabrane kandidate u više oblasti – u oblasti poslovne komunikacije, računarske pismenosti i procjene zapošljivosti, čime želimo dodatno da osposobimo nezaposlene kako bi zavrijedili povjerenje poslodavaca“, rekao je Mrvaljević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније