Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.М.

29. 03. 2023. 18:38 >> 18:51

OŠ "RADOJICA PEROVIĆ"

Pretučen učenik u školi, policija podnijela prijavu

U Osnovnoj školi (OŠ) "Radojica Perović" juče je oko 13 sati pretučen učenik. Iz Uprave škole su kazali da je do tuče došlo nakon što je jedan učenik iz druge obrazovne ustanove ušao u prostorije OŠ "Radojica Perović" i napao učenika koji se nalazio u hodniku škole.

Direktorica Osnovne škole "Radojica Perović" Snežana Tomanović kazala je da je juče neposredno prije početka sedmog časa, dječak koji nije učenik njihove škole, neopaženo ušao u školu.

"Radnica je bila na hodniku, ali je on, kako se vidi na snimku kamere, iskoristio gužvu u hodniku, i sa nekoliko dječaka, učenika, ušao u prostorije škole. Otišao je na sprat, ispred učionice iz koje je izašao učenik naše škole, jer je tražio nastavnici da ode do toaleta, tu ga sačekao i nasrnuo na njega", kazala je Tomanović.

Nastavnica je, kaže, čula uzvike, izašla iz učionice i razdvojila dječake.

Slučaj je, kako je kazala prijavljen Upravi policije, i podnijeta je krivična prijava protiv maloljetnog lica.

"Učenik naše škole je zadobio povrede, majka je obaviještena, poveden je kod doktora, ima hematome, na sreću, prošao je bez lomova. Slučaj je prijavljen Upravi policije, podnijeta je krivična prijava protiv maloljetnog lica koje je ušlo u prostorije škole i policija sprovodi istragu. Ja sam juče, u toku ove teške situacije, bila na seminaru. Dežurni nastavnici i radnica su bili na svojim mjestima, ali maloljetnik nije izazivao ulaskom nikakvu pažnju, druga djeca su bila oko njega, pa niko nije primijetio da nije đak naše škole, tim prije što je iste dobi i kao naši učenici i što škola ima više od 1.600 đaka, te je nemoguće zapamtiti svaki lik", kazala je Tomanović.

Tomanović je istakla da je Upravi škole i nastavnom osoblju teško što se ovako nešto desilo, i apelovala je na državne institucije da obezbijede školskog policajca, i da se preispita Zakon o osnovnom obrazovanju u dijelu koji se tiče izricanja vaspitnih mjera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније