Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.L.B./ rtcg.me ]

24. 02. 2023. 18:04 >> 19:16
2

KONTROLA OPTUŽNICE

Martinović: Nema zakonitih dokaza o krivici Petra Lazovića

Ročište za kontrolu optužnice na kojem se raspravljalo o opravdanosti i zakonitosti podignute optužnice Specijalnog državnog tužilaštva protiv okrivljenog Petra Lazovića, službenika ANB-a, te Slobodana Kašćelana, Radoja Zvicera, policajca Ljuba Milovića i ostalih okrivljenih, završeno je u Višem sudu u Podgorici. Iz Višeg suda je saopšteno da će odluka biti donesena u zakonskom roku.

Advokat osumnjičenog Petra Lazovića, Nikola Martinović kazao je novinarima da su svi branioci danas u sudu saopštili da optužnica nema bilo kakvih dokaza koji su na zakonima zasnovani, a koji bi mogli ukazati da je bilo ko od okrivljenih izvršio krivično djelo.

Martinović je saopštio da su prvi put nakon osam mjeseci advokati dobili priliku da kažu sve o manipulacijam i pritiscima i kako kaže, mogućim zloupotrebama u ovom postupku.

“Petar Lazović je uzoran građanin, izvanredan operativac, pripadnik ANB-a i osoba koja je doprinijela crnogorskom društvu da stopa kriminaliteta bude manja. Ono što je tužilaštvo ponudilo kao dokaze danas su jednoduštno ocijenjeni kao dokazi koji ne mogu ukazivati na bilo kakvu krivicu Petra Lazovića”, kazao je Martinović.

Navodi i da su dokazi tužilaštva prikupljeni ili zloupotrebom prava ili nijesu provjerljivi.

Takvi dokazi ne mogu postati optužnica, a još manje presuda”, zaključio je Martinović.

Podsjetimo, odgađanje ročišta, krajem januara, zatražio je advokat Miloš Vuksanović, kako bi dobio više vremena za upoznavanje sa spisima predmeta koji je pokrenut protiv njegovih klijenata – Radoja Zvicera i Milana Vujotića.

Odbrana osumnjičenog Petra Lazovića, nekadašnjeg službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), zatražila je do sada zakazivanje nekoliko ročišta.

Lazović je u pritvoru od 18. jula 2022. godine, kada je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Istog dana izdat je i nalog za hapšenje Lazovićevog kolege Ljuba Milovića, koji se, takođe, sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije. On je i dalje u bjekstvu.

Dan nakon što je Lazović uhapšen, priveden je i Mojkovčanin Radovan Pantović zbog sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kotoranin Nikša Perović uhapšen je sredinom septembra prošle godine zbog pranja novca.

Obezbjeđenje je prije početka današnjeg ročišta zabranilo ulazak novinarima u sudnicu, među njima je bila i novinarka Javnog servisa. Obrazloženje - sudnica je bila premala da primi sve koji su htjeli da prate ročište.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније