Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Б.Ч.Ј.

26. 11. 2022. 12:46 >> 12:45

BAR

Četvoro uhapšenih , osumnjičeni za uličnu prodaju narkotika

Policija je u Baru uhapsila četiri osobe E.B. (44), P.P. (42), B.B. (32), i A.M. (33) u akciji "Meduza" koja je bila usmjerena na otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Opštine Bar.

Kako navode iz Uprave policije, oni su u Baru, a u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovali višemjesečnu akciju pod nazivom "Meduza".

"Danas i juče su na šest lokacija u Baru izvršeni pretresi stanova i nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici su podnijete četiri krivične prijave protiv šest lica – E.B. (44), P.P. (42), E.Đ. (26), B.B. (32), D.L. (37) i A.M. (33). E.B., P.P., B.B. i A.M. su lišeni slobode, D.L. se nalazi u UIKS-u, dok je E.Đ. trenutno nedostupan nadležnim organima", saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je pretresla prostorije koje koristi P.P. na dvije lokacije.

"Pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana ukupne mase 44,2 grama, 132 komada tableta buprenorfina koje se nalaze na listi opijata, 19 komada tableta alprazolama, koje su takođe na toj listi, nepoznata praškasta materija, bijele boje, ukupne mase 138,9 grama, a za koju će se nakon vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu utvrditi o kojoj materiji se radi", navodi se u saopštenju.

Na dvije lokacije pretresli su i prostorije koje koristi B.B.

"Policija je pronašla pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge kokain, ukupne mase sedam grama, pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana bruto mase 5,5 grama, pvc pakovanje u kojoj se nalazila materija nalik na smolu, za koju se sumnja da je riječ o opojnoj drogi hašiš bruto mase 0,6 grama, kao i 39 komada pištoljske municije", dodaju iz policije.

Prethodno, tokom sprovođenja akcije, procesuirano je ukupno 11 lica.

"Od čega su podnijete krivične prijave protiv šest lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je prekršajno, po Zakonu o sprečavanju zloupotrebe droga procesuirano pet lica. Podnijeta je, u okviru ove aktivnosti i krivična prijava protiv jednog lica zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kod kojeg je pronađen pištolj marke CZ 99 bez oružnog lista. Takođe, na ovom predmetu u prethodnom periodu policija je u 10 slučajeva izvršila zapljene opojnih droga na području Bara i Ulcinja. Ukupno je zaplijenjeno 1,2 kg marihuane, 1,72 g amfetamina, 44 tablete buprenorfina, kao i devet tableta alprazolama", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Realizacija akcije "Meduza" i procesuiranje nadležnim pravosudnim organima 17 lica zbog ulične prodaje opojnih droga ili posjedovanja opojnih droga kako navode iz Uprave policije, predstavlja još jednu potvrdu kontinuiranih i kvalitetnih aktivnosti koje službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar, sa konkretnim rezultatima, sprovode na polju suzbijanja ulične prodaje narkotika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније