Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ rtcg.me ]

30. 09. 2022. 23:54   >>  01. 10. 2022. 00:09

OGLASIO SE PRAVNI ZASTUPNIK

Beogradski mediji objavili da je ubijen Zvicer, advokat demantuje

Brojni mediji u Srbiji i regionu prenijeli su da je osumnjičeni vođa tzv. kavačkog klana Radoje Zvicer ubijen u Panami. Advokat porodice Zvicer demantovao je te informacije. Crnogorske bezbjednosne institucije za Portal RTCG istakle su da nema zvaničnih informacija o tome da je Zvicer zaista bio meta napada.

Prema pisanju "Blica", s druge strane, informacija o ubistvu potvrđena je od istražnih organa Republike Srbije.

Advokat porodice Zvicer, Vladimir Žarić, demantovao je navode o ubistvu. 

"Demantujem kao advokat porodice da je Radoje Zvicer ubijen i ranjen. Porodica je vidjela napise u medijima i da se ne bi dezinformacije i dalje širile važno je da se zna da je moj klijent živ“, rekao je Žarić, prenosi N1 dio njegove izjave za beogradski "Kurir".

Vijest o atentatu na Zvicera prenijeli su i mediji u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Radoje Zvicer važi za jednog od vođa kavačkog kriminalnog klana. U ratu koji je godinama buktao sa suparničkim škaljarskim klanom, i on je bio na meti. 

Njega su u maju 2020. trojica muškaraca pokušala da ubiju u centru Kijeva, u kome je jedno vrijeme boravio sa porodicom. Zvicer je preživio napad, a nakon što se oporavio gubi mu se svaki trag. Nedugo potom za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Crnogorsko tužilaštvo tereti Zvicera i još devet osoba da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo, a u Srbiji mu se sudilo da je izvadio i koristio lažni pasoš.

Zbog tog krivičnog djela u Srbiji je i osuđen. 

Dio medija u Srbiji prenio je i da je Zvicer bio u Turskoj u vrijeme kada je planiran ili izveden atentat na vođu rivalskog škaljarskog klana Jovana Vukotić. Nema informacija na osnovu čega se temelje te tvrdnje. 

Istražni organi Crne Gore dovodili su prethodnih godina Zvicera u vezu sa brojnim krivičnim djelima. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније