Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Marko Terzić, TVCG

17. 08. 2022. 06:50 >> 06:49
5

REKONSTRUKCIJA KRETANJA BORILOVIĆA

Ekipa TVCG na mjestu zločina u Medovini

Nakon tragedije na Cetinju naša ekipa je bila u naselju u kojem je Vuk Borilović počinio masovno ubistvo. U javnosti je i dalje mnogo otvorenih pitanja. Glavno, da li su razmjere nezapamćenog zločina, mogle biti manje.

Prema informacijama sa terena, Borilović je prvo ubio dvoje djece, ranio njihovu majku koja je preminula u bolnici, a na spratu istog objekta i u njegovoj blizini život su izgubile još tri osobe, dok su dvije ranjene.

Medijima nije zvanično potvrđeno njegovo dalje kretanje, ali prema nezvaničnim informacijama, nastavio je da puca na sugrađane i u donjem dijelu naselja.

Kuće u Medovini, pozicionirane na uzvišenju, uglavnom su povezane uskim prolazima. To je bio itekako poznat teren Boriloviću koji je uz to kako se pretpostavlja bio i vješt u rukovanju vatrenim oružjem. Zato je pitanje za stručnjake bilo da li je i koliko sve to otežavalo intervenciju policije.

Oni s kojima smo pričali nijesu htjeli pred kameru. No, u telefonskom razgovoru su nam objasnili da su konfiguracija terena, te spremnost napadača, zahtijevali bolju obučenost i opremljenost policajaca.

Oni kojima ne fali opreme ni obuke, protivteroristička jedinica, na Cetinje su stigli nakon što je Borilović ubijen. Zato smo pitali upravu policije da li razmatraju raspoređivanje službenika najelitnije jedinice i u drugim opštinama. Saopštili su da ostaju u Podgorici, ali da će biti ojačani Centri i Odjeljenja bezbjednosti u drugim gradovima.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније