Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ TVCG/M.T. ]

22. 07. 2022. 19:52 >> 22:54

VIŠI SUD

Razmatrana optužnica protiv bivšeg rukovodstva IRF-a

U Višem sudu razmatrana je optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda.

Prema optužnici SDT-a, po nalogu bivšeg direktora Fonda Zorana Vukčevića, šefica njegovog kabineta je umjesto postojećih ugovora iz 2018. sačinila lažne ugovore o radu. Specijalni tužilac Zoran Vučinić predložio je sudu da potvrdi optužnicu.

Odbrana, s druge strane, smatra da treba obustaviti krivični postupak.

“Svi su branioci u svojim izjavama tvrdili da je suština u tome da nije nastupila šteta, pa čak i ako je krivično djelo u pokušaju, da postoji samo jedan aktivni i formalno pravni ugovor kojim su oni imali pravo u svakoj opciji na tu jednu otpremninu i da suštinski nisu napravili ništa mimo zakona”, kazao je za TVCG advokat Zdravko Begović.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju.

Optužnica je podignuta protiv Zorana Vukčevića, direktora Sektora za kredite i garancije Zorana Vujovića i direktora Sektora za finansijske i pravne poslove Branislava Jankovića.

Optužnicom specijalnog državnog tužioca, Zorana Vučinića, obuhvaćena je nekadašnja šefica kabineta IRF-a Slobodanka Radulović, kojoj se na teret stavlja krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem pomaganja.

Okrivljeni su da su sebi ugovarali ogromne otpremnine za slučaj prestanka funkcije i to u vrijeme kada se spremala promjena rukovodstva u IRF-u.

Aktuelno rukovodstvo Fonda, 21. septembra prošle godine, podnijelo je krivičnu prijavu zbog sumnje da su nakon parlamentarnih izbora 2020. godine, a očekujući formiranje nove vlasti i eventualnu smjenu u preduzećima čiji je osnivač država, tokom oktobra i novembra te godine preduzeli niz nezakonitih radnji – falsifikovanja i uništavanja originalne arhivske dokumentacije koja se čuva u ručnim i elektronskim registrima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније