Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.T. ]

20. 07. 2022. 21:10 >> 21:24

SASLUŠANI U VIŠEM SUDU

Lazoviću i Pantoviću pritvor do 30 dana

Sudija za istragu Boris Savić odredio je pritvor do 30 dana Petru Lazoviću i Radovanu Pantoviću, nakon saslušanja u Višem sudu u Podgorici.

Ranije danas, advokat službenika ANB-a Petra Lazovića, Nikola Martinović, saopštio je da je njegov branjenik znao da će, kako je kazao, doći do ovoga, i da je njegov interes da se sve što prije riješi. Podsjećamo, tužilaštvo je predložilo sudiji za istragu, da Lazoviću i Pantoviću odredi pritvor do 30 dana. Između ostalog, njih dvojica se sumnjiče kao pripadnici kriminalne organizacije.

Martinović je kazao da se njegov klijent izjasnio danas na okolnosti pritvora pred sudijom za istragu Borisom Savićem. Smatra da nema bojazni da će Lazović pobjeći, kako smatra tužilac, i zbog čega je i tražio osnov za pritvor.

"Ne mogu vam reći ništa što se tiče istrage, ali mogu reći da nije organizator nikakve kriminalne grupe. Odbrana smatra da opasnosti od bjekstva apsolutno nema, jer se o ovome priča više od pola godine, mediji najavljuju hapšenja. Petar Lazović je znao da se doći do ovoga i njegov je interes da se ovo što prije riješi. On nije pokušao nigdje da se skloni i izbjegne ovaj postupak. Čak nije ni uhapšen onako kao su to mediji javili, on je pozvan telefonom od ovlašćenih lica iz Centra bezbjednosti i stavio se na raspolaganje nadležnim organima", kazao je Martinović.

Dodao je da nije interes Lazovića da se krije i da je sve što su on i njegova porodica radili bilo u skladu sa zakonima.

"Negirao je krivicu, a nije njegovo da dokazuje nevinost, već treba tužilac da dokaže krivicu, a ne da se branimo, iako je to u crnogorskim uslovima zahvaljujući advokatima postavljeno naglavačke", poručio je Martinović.

Advokat Nikola Ivanović, koji zastupa Radovana Pantovića, kazao je da je specijalni tužilac po dva osnova tražio određivanje pritvora za njegovog klijenta, opasnost od bjekstva i opasnost od uticaja na saizvršioce.

"Pantović je negirao bilo kakvu vezu sa ovim djelom i zapanjem je da se dovodi u vezu sa kriminalnom organizacijom. Negirao je izvršenje djela i branio se ćutanjem. Ja kao njegov branilac uočio sam neke nejasnoće, nešto što nije dovoljno ni za procesuiranje, a kamoli za određivanje pritvora. To se odnosi na određene dokaze za koje tužilaštvo smatra da su dovoljni da se Pantović, a i druga lica procesuiraju", kazao je Ivanović.

On je kazao da SDT stavlja na teret Pantoviću članstvo u organizovanoj kriminalnoj grupi.

O predlogu je trebalo da odlučuje sutkinja za istragu Suzana Mugoša ali, kako je saopšteno RTCG iz Višeg suda, Mugoša je opravdano odsutna, tako da će osumnjičene saslušati predsjednik Višeg suda Boris Savić.

Podsjetimo, službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petar Lazović, koga je agencija Evropska unije za sprovođenje zakona, Europol označila kao člana "kavačkog klana", saslušan je ranije u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva, nakon čega mu je određeno zadržavanje do 72 sata.

I Pantoviću je ranije određeno zadržavanje do 72 sata. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније