Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

02. 07. 2022. 14:07 >> 14:05

PREDSJEDNICA PKCG

Drakić i Kujović na Dunavskoj konferenciji u Ulmu

Predsjednica i potpredsjednik Privredne komore (PKCG), Nina Drakić i Dragan Kujović, učestvovali su na Dunavskoj konferenciji u njemačkom gradu Ulmu, u cilju jačanja tržišta energetske efikasnosti u državama potencijalnim partnerima. Posjeta njemačkom gradu realizovana je na poziv Privredne komore Ulma.

"Crnogorsku delegaciju su, pored predstavnika PKCG, činili direktor Agencije za investicije Mladen Grgić i izvršni rukovodilac Direkcije za razvoj i investicije u Elektroprovredi (EPCG), Ivan Mrvaljević", rekli su iz PKCG.

Konferenciju pod nazivom Dunavska regija na raskršću promjena - impulsi ekonomskih politika iz Strategije EU za Dunavsku regiju, organizovalo je Ministarstvo za ekonomska pitanja, rad i turizam Baden-Virtemberga i grad Ulm.

"Tokom skupa, stručnjaci iz politike, biznisa i nauke razgovarali su, između ostalog, o uticaju rata u Ukrajini na Dunavski region i o tome kako se prekogranični lanci vrijednosti mogu učiniti otpornijim na spoljašnje šokove", navodi se u saopštenju.

Učesnici konferencije su, u okviru četiri tematske sesije i panel diskusije, razgovarali o ključnim faktorima i pravcima za održiv i sveobuhvatan rast Dunavskog regiona.

Razmijenjena su mišljenja i iskustva u oblasti bioekonomije kao pokretača stvaranja novih vrijednosti, sa primjerom Hrvatskog drvnog klastera, zatim digitalizacije, turizma, održive mobilnosti i energetike.

Tokom boravka u Njemačkoj, Drakić je imala bilateralne susrete sa predstavnicima crnogorske dijaspore, Privredne komore Frankfurta, Tursko-njemačkog udruženja, te uspješnim turskim privrednicima kao i predstavnicima Privredne komore Ulma.

Posjeta crnogorske delegacije organizovana je u saradnji sa generalnom konzulkom Crne Gore u Frankfurtu Ivanom Đukanović.
(kraj) jlb

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније