Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.M.Lj. ]

24. 05. 2022. 10:48   >>  11:40 4

ODBOR ZA BEZBJEDNOST

Odgođeno saslušanje, Knežević: Brutalna opstrukcija kolega iz DPS-a

Sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj je trebalo da bude obavljeno saslušanje čelnika bezbjednosnog sektora i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića o navodima Europola u vezi sa službenicima Uprave policije Petrom Lazovićem i Ljubom Milovićem, odgođena je. Saslušanje nije održano jer se nijesu pojavili članovi iz Demokratske Crne Gore, Dragan Krapović i Boris Bogdanović, kao i Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković i Branko Čavor. Predsjednik Odbora Milan Knežević kazao je da je u pitanju brutalna opstrukcija kolega iz DPS-a po nalogu kavačkog klana.

Knežević pitao je kome je u interesu da se ne održi sjednica na kojoj je trebalo da se raspravlja o podacima Europola. Smatra da sve ide u pravcu njegove smjene sa mjesta predsjednika Odbora, te da je neko sve vrijeme opstruirao istragu.  

Objasnio je da je prvi dio sjednice trebalo da bude u gluvoj sobi, a da bi nakon dolaska premijera Abazovića sjednica bila otvorena za javnost.

“Počinjem da sumnjam da neke od kolega iz DPS-a su pod direktnim uticajem kavačkog klana, jer žele da dobiju na vremenu dok se desi moja smjena i kako bi neko drugi preuzeo Odbor. Mene pokušava da smijeni kavački klan, što je mnogo bolje, nego da želi da me ubije. Mene kavački klan neće smjenjivati u Skupštini. Ja znam šta ću uraditi i to ćete biti blagovremeno obaviješteni”, kazao je on.

Na kraju je zaključio da je na djelu brutalna opstrukcija po nalogu kavačkog klana kako ne bi došli do relevantnih informacija. 

"Mi ćemo nastaviti sa razobličavanjem ove hobotnice. Oni koji se plaše, neka se sklone", istakao je Knežević. 

On je kazao da je želio da pita GST-a zašto nije pretresena kuća ni Ljuba Milovića ni Petra Lazovića.

"Vesna Medenica je uhapšena za mnogo manje krivićno djelo,a po zakonu ima dovoljno osnova za pretres njihovih mjesta stanovanja", kazao je Knežević.

Knežević: Mandić, Medojević i ja ponovo predmet tajnog nadzora

Istakao je da su on, Andrija Mandić i Nebojša Medojević opet stavljeni pod mjere tajnog nadzora. 

“Zato pozivam Vrhovni sud i Sudski savjet da se izjasne da li je zakonito to što smo ponovo pod mjerama tajnog nadzora”, kazao je on.

Saopštio je da su dobili informaciju da ih prate od postavljanja Sava Kentere na čelno mjesto ANB-a. 

"Želim da olakšam gospodinu Kenteri, da kažem da sam ja u međuvremenu nabavio još jednog kavkaskog ovčara, da smo ošišali terijera. Jutros nam je kokoška bila bolesna, ne znamo da li će preteći, ali pošto prisluškuju fiksni telfon, majka će prva priteći da mu kaže je li uginula", kazao je ironično Knežević. 

Knežević će shodno svojim ovlašćenjima tražiti pristup podacima ANB-a o praćenju. 

Krapović: Nijesmo došli iz opravdanih razloga, vjerujem Novoviću

Poslanik Demokrata Dragan Krapović kazao je da je on zakasnio na početak sjednice usljed poslovnih obaveza, a da je  njegov kolega Boris Bogdanović odsutan iz države iz zdravstvenih razloga. 

"Mislim da je nedopustivo da se jedno saslušanje uslovljava drugim, da se ove stvari stavljaju u istu ravan, i da kolege iz DPS-ća ne prisustvuju ovim sjednicama", kazao je Krapović. 

On je istakao da polaže velike nade u novog glavnog speijalnog tužioca da će ovaj slučaj dovesti do kraja. 

Odbor je trebalo da sasluša i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Sava Kenteru i šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića.

Sjedinica Odbora trebalo je da bude održana u prostoriji za razmatranje materijala označenih stepenom tajnosti.

Sjednica je već jednom odložena, 9. maja, između ostalog, zbog zahtjeva Novovića, koji je kao razlog naveo akciju hapšenja predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније