Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

30. 03. 2022. 19:02 >> 19:03
8

PRESUDA OSNOVNOG SUDA

Predstavnica DPS Milena Orlandić osuđena na tri mjeseca zatvora

Ovlašćena predstavnica Demokratske partije socijalista Crne Gore Milena Orlandić oglašena je krivom prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici koja je juče objavljena, zbog krivičnog djela uništavanje dokumenata o glasanju. Kako je navedeno u zvaničnom saopštenju na sajtu suda, osuđena je kaznom zatvora u trajanju od tri mjeseca.

"Okrivljena Milena Orlandić je prvostepenom presudom ovog suda, koja je objavljena dana 29. marta 2022. godine, oglašena krivom, zbog krivičnog djela uništavanje dokumenata o glasanju, pri čemu joj se stavlja na teret da je 2.septembra 2020. godine, tokom uvida i pregleda izbornog materijala vršenog po zahtjevu Odbora Glavnog grada Demokratske partije socijalista Crne Gore, oduzeli i prikrili djelove glasačkog listića - kontrolne kupone", piše u saopštenju na sajtu suda. 

Kako se ističe, to je uradila na način što je kao ovlašćeni predstavnik navedene političke partije, tokom vršenja kontrole i brojanja kontrolnih kupona sa biračkog mjesta br.63 "Musa Burzan", dlanom lijeve ruke poklopila dva kontrolna kupona, nakon čega ih je privukla ka sebi i spoljnoj ivici stola na kome je vršeno brojanje, a onda tih sa tog stola oborila ispod mjesta gdje je sjedjela.

"Navedeno je primijetio član izborne komisije Glavnog grada Nikola Terzić, koji je nakon toga prišao mjestu gdje je sjedjela Orlandićeva, kada je ispod njenog desnog stopala pronašao jedan od kontrolnih kupona, a nakon čega je istom mjestu prišao i tehnički pomoćnik izborne komisije Glavnog grada Vuk Popović, koji je našao drugi kontrolni kupon ispod njene stolice. Objavljenom presudom osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca. Presuda će se izraditi i otpremiti u zakonskom roku", konstatovano je u saopštenju na sajtu suda. 

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније