Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stiven Mekintoš - BBC zabava  [ BBC ]

04. 10. 2024. 14:43   >>  17:14

BBC: Otkazan intervju sa Borisom Džonsonom, pošto je greškom dobio beleške

Voditeljka i bivša politička urednica BBC-ja, Lora Kunsberg, nehotice je podelila sa bivšim britanskim premijerom beleške namenjene njenim kolegama, zbog čega je intervju otkazan.

Lora Kunsberg
BBC
Lora Kunsberg

Zakazani intervju BBC voditeljke Lore Kunsberg sa bivšim britanskim premijerom Borisom Džonsonom otkazan je, pošto mu je slučajno poslala njene beleške.

Boris Džonson: Intervju Lore Kunsberg trebalo je da bude emitovan u četvrtak uveče na prvom kanalu BBC 1.

Međutim, bivša politička urednica BBC-ja rekla je da „nije u redu da se intervju održi" jer je sa Džonsonom podelila beleške koje su bile namenjene njenim kolegama.

Kunsberg je to opisala kao „sramotno i razočaravajuće", ali je dodala „na stranu sramota, poštenje je najbolja politika".

BBC se složio sa Džonsonovim timom da je otkazivanje intervjua „najbolja solucija".

Džonson trenutno gostuje po medijima kako bi promovisao njegove nove memoare, koji su takođe nedavno objavljeni u novinama.

Boris Džonson
BBC
Boris Džonson (na slici iz 2022) trenutno gostuje po medijima kako bi promovisao njegove memoare

Voditelji obično rade sa timom istraživača kako bi pripremili sažetak pre glavnog intervjua.

Proces obično podrazumeva prikupljanje biografskog materijala o toj temi i sagovorniku, isticanje kontroverzi, te sastavljanje pitanja.

U saopštenju objavljenom na društvenoj mreži Iks u sredu, Kunsberg je objasnila: „Pripremajući se za sutrašnji intervju sa Borisom Džonsonom, greškom sam mu u poruci poslala beleške namenjene mom timu."

„To očigledno znači da nije u redu da se intervju održi."

Nastavila je: „Veoma je frustrirajuće i nema smisla pretvarati se da je to bilo šta drugo do sramotno i razočaravajuće, jer je mnogo važnih pitanja koja treba postaviti."

„Ali na stranu sramota, poštenje je najbolja politika. Vidimo se u nedelju", dodala je ona, misleći na njen redovni nedeljni jutarnji politički program koji će se odvijati normalno.

U saopštenju BBC-ja je navedeno: „Intervjua (u četvrtak) sa Borisom Džonsonom neće biti."

„Kao što je Lora objasnila, beleške o intervjuu namenjene kolegama su nehotice podeljene sa njim. To sutrašnji intervju čini neodrživim."

„U ovim okolnostima, i BBC i Džonsonom tim složili su se da je ovo najbolje rešenje."

Kunsberg je u programu tokom vikenda najavila da će to biti prvi Džonsonov intervju „od dramatičnog odlaska" sa mesta premijera Velike Britanije.

Džonsona bi trebalo da intervjuiše drugi BBC novinar, Met Čorli, u emisiji na radiju 5 u utorak.


BBC na srpskom je od sada i na Jutjubu, pratite nas OVDE.


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

BBC News

Пратите нас на

Најновије

Најчитаније