Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

 [ BBC ]

18. 07. 2024. 11:46   >>  12:25

Srbija: Ubijen granični policajac, drugi teško ranjen, potraga za napadačem

U pucnjavi na zapadu Srbije ubijen je policajac, a drugi je ranjen, ali u stabilnom stanju. Velika potraga za osumnjičenim napadačem, podignuti dronovi i helikopter.

policija
ANDREJ CUKIC/EPA-EFE/REX/Shutterstock

Srpski granični policajac je ubijen, a drugi teško ranjen tokom rutinske kontrole vozila u Loznici, na zapadu Srbije, potvrdio je Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova.

Do pucnjave je došlo posle ponoći 18. jula kada su službenici granične policije Trbušnica, na prelazu Srbije i Bosne i Hercegovine, zaustavili automobil tutinskih registarskih oznaka u kojem je bilo dvoje ljudi, navodi se u saopštenju MUP-a.

Policija je pronašla kosovski pasoš osumnjičenog na ime Hajziri Artan (33) i nemačku ličnu kartu.

U toku je velika potraga za napadačem, uz angažovanje dronova i helikoptera.

Više javno tužilaštvo u Šapcu saopštilo je da je uhapšen vozač automobila iz kojeg je pucano, čiji su inicijali H. M., određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

Šta se desilo u noći 18. jula?

Granični policajci su zaustavili automobil na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, mestu na reci Drini, granici između Srbije i Republike Srpske, jednog od dva entiteta Bosne i Hercegovine.

Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši 34-godišnjeg graničnog policajca Nikolu Krsmanovića u grudi, a drugog, 50-godišnjeg Vjekoslava Ilića u rame.

Napadač je potom pobegao, a za njim tragaju pripadnici kriminalističke policije, granične policije i Specijalne antiterorističke jedinice, saopštio je MUP.

Policajci su prevezeni u Opštu bolnicu Loznice, gde je Krsmanović podlegao povredama.

Ranjeni Ilić je u lozničku bolnicu primljen sa prostrelnim ranama na leđima i ramenu i u stabilnom je stanju, prenosi RTS.


BBC na srpskom je od sada i na Jutjubu, pratite nas OVDE.


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

BBC News

Пратите нас на

Најновије

Најчитаније