Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

26. 10. 2024. 18:00 >> 17:30

IZBOR PORTALA

Vijesti 6 u 6: Dvostruko ubistvo u Bijelom Polju, policija traga za počiniocem

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vijesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 26. oktobar.

Potraga za bjeguncem Alijom Balijagićem osumnjičenim za ubistvo dvoje mještana sela Sokolac u Bijelom Polju traje, a u potragu se uključio i helikopter MUP-a Crne Gore. U tom rejonu su službenici policije, a teren se pretražuje i dronovima, javlja reporter TVCG Vanja Rakonjac. U selo je stigao i ministar policije Danilo Šaranović. 

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je danas u Podgorici, nakon sastanka sa premijerom Milojkom Spajićem, da Crna Gora ima dobar razlog da bude ponosna na ono što je ostvareno, te da do kraja godine mogu biti zatvorena četiri poglavlja u pregovorima sa EU. Fon der Lajen je kazala da je impresionirana brzinom i kvalitetom kako Crna Gora napreduje.Crna Gora je, učešćem u misiji Evropske unije (EU) NAVFOR ATALANTA, ojačala svoje vojne sposobnosti i podigla kapacitete crnogorskih mornaričkih snaga, kazali su iz Ministarstva odbrane (MOD). Turizam u Crnoj Gori vrlo je ranjiv na uticaje klimatskih promjena, što posljednjih godina posebno dolazi do izražaja, kazali su iz Ministarstva turizma, navodeći da će raznolika ponuda omogućiti minimiziranje negativnih efekata klimatskih promjena na turističko poslovanje.Vlada Crne Gore, zajedno sa međunarodnim partnerima, kontinuirano sprovodi važne reforme i radi na finansiranju razvojnih projekata, poručio je ministar finansija Novica Vuković naglasivši da će cilj u narednom periodu biti dugoročna održivost javnih finansija, kroz dalje učvršćivanje makroekonomske stabilnosti i kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta, kao i dinamiziranje ekonomskog rasta i snaženje potencijala naplate budžetskih prihoda.

Izrael je prošle noći iz vazduha bombardovao vojne ciljeve u Iranu serijom napada u znak odmazde za baraž balističkih projektila koje je Islamska Republika ispalila na Izrael početkom ovog mjeseca.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније