Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

16. 06. 2024. 18:00 >> 18:00
Čitaj mi:

IZBOR PORTALA

Vijesti koje su obilježile dan: Poruke evropskih lidera ohrabrujuće, nastaviti reforme

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vijesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 16. jun.

Potrebno je nastaviti sa sprovođenjem reformi i ispunjavanjem zadataka iz evropske agende, kako bi unaprijedili kvalitet života naših građana, a Crna Gora do 2028. postala punopravna članica Evropske unije (EU), poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović koji prisustvuje Mirovnom samitu u Švajcarskoj.

U Crnoj Gori je od početka godine do 1. juna registrovano deset slučajeva silovanja, saopštili su iz Uprave policije dok su iz nevladinog sektora poručili da taj broj ne odražava pravo stanje.

Reis Islamske zajednice Crne Gore Rifat Fejzić ukazao je na duhovni značaj dana u kojima se nalazimo, naglašavajući da bog obredima odgaja ljude i podsjeća ih na univerzalane vrijednosti života. Reis je istakao i da očekuje i da će lokalna samouprava i Vlada podržati inicijativu za obnovu Hadži Danušine džamije u Bijelom Polju sa istim entuzijazmom kojim bi podržali obnovu objekta neke druge vjerske zajednice.

Premijer Milojko Spajić saopštio je da bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp razmišlja o programu koji je, kako je ocijenio, u suštini Evropa sad.

Budvanska policija uhapsila je sugrađanina M.K. (26) zbog sumnje da se lažno predstavio kao policijski službenik, te pokušao svojim automobilom da pregazi grupu mladića u zaleđu plaže Jaz. Tom prilikom, usljed kontakta sa vozilom, jedan maloljetnik zadobio je lakše tjelesne povrede, saopštila je Uprava policije.

Desetine hiljada ljudi demonstriralo je noćas u Tel Avivu i širom Izraela, a govornici na protestima su isticali da potpuna pobjeda nad Hamasom nije moguća i da bi zato rat trebalo okončati kako bi se osiguralo oslobađanje talaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније