Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

22. 05. 2024. 18:00 >> 17:10

IZBOR REDAKCIJE PORTALA

Vijesti koje su obilježile dan: O rezoluciji, spašavanju porodice u Čanju

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vjesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 22. maj. Ovo je rubrika u kojoj ćete moći da pogledate i centralnu informativnu emisiju TVCG Dnevnik 2 odmah po emitovanju.

"Vlada ne vodi ni antievropsku, ni antisrpsku politiku"

Napadi opozicije i njima bliskih organizacija da Vlada zbog skupštinske procedure u vezi rezolucije o Jasenovcu ima antievropski karakter, kao i protesti nekih organizacija koje propagiraju da Vlada afirmiše antisrpsku politiku, jer će glasati za rezoluciju Ujedinjenih nacija o Srebrenici, iako su prihvaćeni naši amandmani koji individualizuju odgovornost, ukazuju da pojedine organizacije sa oba nacionalistička pola uporno kroz propagandne narative, dižu tenzije, ne bi li iz različitih motiva spriječili Crnu Goru da dobije IBAR u junu, saopštili su iz Pokreta Evropa sad.

"Nema istinske volje da se izađe iz VD stanja u Vrhovnom sudu"

Samo stabilan i efikasan pravosudni sistem može garantovati dalji napredak Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji (EU), poručio je koordinator programa u Građanskoj alijansi Pavle Ćupić, ocjenjujući da ne postoji istinska volja da se izađe iz VD stanja u Vrhovnom sudu.

 

Spašeno troje državljana Srbije, dijete na moru promrzlo

Troje državljana Srbije, uključujući i dvoipogodišnje dijete, spašeni su u sinoćnoj akciji u kojoj su učestvovali pripadnici Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

 

ASP: Za novo šumarsko preduzeće potrebna 24 miliona eura

Novo državno preduzeće za gazdovanje šumama trebalo bi da zaposli 231 radnika u prve tri godine rada, koji će imati za 30 odsto veću zaradu od zaposlenih u državnoj upravi, dok je za prvu godinu rada novog šumarskog preduzeća potrebno obezbijediti 24 miliona eura za obrtna sredstva i nabavku mehanizacije i opreme za rad, saopšteno je iz Akcije za socijalnu pravdu.

 

Vlasnici malih hidroelektrana falsifikovali PUP?

Sekretarijat za opštu upravu, društvene djelatnosti, urbanizam, komunalnu djelatnost i zaštitu životne sredine opštine Andrijevica uputio je poziv Specijalnom državnom tužilaštvu da provjeri da li je faslifikovan Prostorno urbanistički plan kada su građene male hidroelektrane na području te sjeverne opštine.

 

Desetine hiljada Iranaca na sahrani Raisija u Teheranu

Desetine hiljada Iranaca okupilo se u centru Teherana da odaju poštu iranskom predsjedniku Ebrahimu Raisiju, koji je poginuo u padu helikoptera, javila je državna televizija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније