Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

Milica Sekulić [ TVCG ]

15. 07. 2024. 19:49 >> 19:55
4
Čitaj mi:

ZBOG PUTA NA JELOVICI

Kroz Kolašin prolaze kamioni i autobusi, građani strahuju za bezbjednost

Da je otvaranje tunela Klisura bio dobar potez, pokazuje statistika. Zvanični podaci Uprave saobraćaja govore da trasom preko Jelovice dnevno prođe oko pet hiljada vozila.

I to, kažu u Kolašinu, ne bi bio problem da kroz grad ne prolaze autobusi i šleperi čije je saobraćanje zabranjeno na tom putnom pravcu.

"Više šlepera i autobusa prođe kroz Kolašin, nego što prođe putničkih kola. Put nema upotrebnu dozvolu. Ovdje će neko da strada", upozorio je jedan od građana Kolašina. 

Pošto strahuju za svoju bezbjednost, građani će pomoć tražiti od opštine i države.

"Želimo da se kroz Kolašin isključi teretni saobraćaj, da se obilježi kolovoz. Pokrenućemo inicijativu i obratićemo se opštini i državi. Ako ne učinimo ništa, povlačićemo radikalnije poteze. Zaustavljaćemo saobraćaj i pokušaćemo da se borimo", kazao je on. 

U opštini kažu da su postavili saobraćajnu signalizaciju koja vozila usmjerava za obilaznicom ka autoputu.

Svjesni su da policija daje sve od sebe da spriječi vozače teretnih vozila da prolaze novim putem, ali su kazne male.

Ni pristupni put koji od Kolašina vodi do skijališta nije projektovan za veću frekvenciju vozila. Zato će opština uskoro ući u njegovu rekonstrukciju.

Potpredsjednik opštine Kolašin Vasilije Ivanović se nada da će se to realizovati sljedeće godine.

"Sljedeće godine bi trebalo da počnu radovi na toj dionici. Takođe, opština predviđa da su hidrotehničku infrastrukturu koja je potrebna na tom dijelu, tačnije od Bijelasice do ulaze u grad, zamijeni i postavi novu. Veliki će biti broj radova na tom putnom pravcu i očekujem da ćemo, nadam se, do kraja sljedeće godine imati potpuno nov i funkcionalan put", poručio je on. 

Iz Uprave policije su za TVCG kazali da službenici Odeljenja bezbjednosti Berane i Kolašin od otvaranja tunela pojačano kontrolišu saobraćaj.

Do sada su sankcionisali oko 200 vozača teretnih vozila.

Predviđena novčana kazna za taj saobraćajni prekršaj je 60 eura.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се