Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izdvajamo

29. 05. 2023. 09:31 >> 09:31

CRNOGORSKI STUDENSTKI FILMOVI

Večeras na TVCG film Filipa Rajkovića "Vizita"

Ne propustite treću epizodu “Ciklusa crnogorskog studentskog filma na Javnom servisu”. Večeras u 21.50 sati, predstavljamo reditelja Filipa Rajkovića i njegov kratkometražni igrani film “Vizita”. Horor je to priča, kojoj je autor pristupio na crnohumoran način.

U želji da doprinesemo popularizaciji cetinjskog FDU i filmske umjetnosti, kao i afirmaciji mladih autora, koji su u mjedjuvremenu stasali u istaknute filmske stvaraoce, sa respektabilnim profesionalnim karijerama, ovaj projekat realizuju Dokumentarni i Redakcija dramskog programa TVCG, na temelju već uspostavljene institucionalne saradnje sa Fakultetom dramskih umjetnosti Cetinje.

Svakog ponedeljka, do 17. jula, predstavićemo studentske ispitne vježbe i diplomske filmove, nekadašnjih studenata “Filmske i TV režije” kao i studijskog programa “Film i mediji” , koje su u posljednjih deset godina realizovali u saradnji sa njihovim kolegama sa studijskih programa Gluma, Produkcija i Dramaturgija.

Projekat je u pripremi od decembra prošle godine, kada je shodno Programsko-produkcionom planu, usvojenom od strane Savjeta RTCG, zvanično počela saradnja sa FDU na realizaciji ovog filmskog ciklusa.

U skladu sa PP planom, početak emitovanja ovog serijala predvidjen je u maju 2023. dakle tokom tekućeg mjeseca, kako bi u susret predstojećim prijemnim ispitima za upis na osnovne studije, dodatno afirmisali FDU i od strane Javnog servisa podržali njihovu promotivnu kampanju “Ispričaj svoju priču. Upiši FDU” .

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се