Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

M.Ž.

13. 06. 2024. 08:32 >> 08:56
Čitaj mi:

kontrolne utakmice

Poraz Crne Gore od SAD-a

Vaterpolo selekcija Crne Gore izgubila je od SAD 16:11 (4:2, 3:3, 5:3, 4:3) u prvoj od dvije pripremne utakmice s Amerikancima u Kaliforniji.

Odličan je bio početak meča za crnogorske vaterpoliste. Dušan Matković je pogađao za 2:0, prvi put u napadu s igračem više.

I Dejan Lazović je otvorio meč s dvije odbrane, ali je uslijedio odgovor domaćina koji su u ovoj utakmici bili bez prve zvijezde tima Bena Haloka, igrao je u završnici Lige šampiona za Pro Reko.

Našem timu na pripremama u SAD nedostaju Perković i Banićević takođe zbog kasnog završetka klupske sezone. Izostao je i povrijeđeni Vasilije Radović, a Đuru Radoviću se tokom utakmice pojavio bol zbog povrede u finišu sezone, u splitskom Jadranu . Vrlo brzo su domaći igrači iskoristili dva napada s igračem više, do kraja prve četvrtine preokrenuli na 4:2 potom pogotkom Oberta iz peterca povećali prednost.

Bilo je mnogo problema u napadu protiv presinga američkih vaterpolista koji je dopunio golman Holidej s nekoliko uspješnih odgovora na udarce naših igrača.

Pauza bez pogotka trajala je šest minuta, sve do divne parabole Bogdana Đurđića s desne strane gdje bi igrač Savone, van reprezentacije na posljednjim prvenstvima Evrope i svijeta, trebalo da popuni prazninu nastalu izostankom Ukropine i Draška Brguljana. Do kraja poluvremena susreta u Volnatu, po dva gola na obje strane, Lazović je zaustavio peterac Čejsu Dodu.


U nastavku utakmice branio je Petar Tešanović, a američki reprezentativci iskoristili su manjak ideje u napadima rivala i pogotkom Hupera iz kontranapada prvi put poveli sa četiri gola razlike (10:6). Na tri minuta do kraja treće četvrtine Tešanović je odbranio peterac, a Marko Mršić je s dva uzastopna pogotka u napadima s igračem više vratio kakvu takvu neizvjesnost.

Međutim, odlični Amerikanci su do posljednje četvrtine vratili +4 (12:8) i potom održavali tu prednost do pred kraj meča kada je Hanes Daube pogodio četvrti put na utakmici za maksimalnih pet golova razlike i krajnjih 16:11 za trenutno spremniji tim koji će da bude rival crnogorskoj selekciji i u grupi na Olimpijskim igrama u Parizu, 3.avgusta. u crnogorskoj selekciji po dva pogotka Matkovića, Mršića, Mačića, Popadića i Vidovića i gol Đurđića.

"Bilo je dosta dobrih stvari,ali i primljenih golova. Možemo reći da smo zadovoljni, imali smo problema sa povredama. Vasilije Radović nije mogao da igra, takođe Đuru Radoviću se vratila povreda koju je dobio u utakmici hrvatskog prvenstva...Idemo dalje, radimo dosta jako", izjavio je selektor Crne Gore Vladimir Gojković.

Za dva dana je novi duel sa selekcijom SAD.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније