Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Marko Perović

12. 01. 2024. 13:14 >> 16:52
2

EP ZA VETERPOLISTE

"Ajkule" sa Italijom za polufinale

Naši vaterpolisti igraće večeras protiv Italije u Zagrebu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Plasmanom u četvrtfinale Crna Gora je ispunila cilj i osigurala mjesto na šampionatu svijeta narednog mjeseca. Ipak, naša reprezentacija želi više. Pobjeda donosi borbu za medalju i priliku da se izbori olimpijska viza već u Zagrebu.

Rival je jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja, na koji čeka pune tri decenije. Posljednju medalju na kontinentalnom takmičenju osvojio je prije 10 godina. Italijani su u grupnoj fazi pokazali dva lica. Lako su slavili protiv Grčke i Gruzije, dok su od Mađara doživjeli ubjedljiv poraz, pa su tako „Azuri“ zauzeli drugo mjesto. Možda je Italija kalkulisala i uslovno rečeno, izabrala da za polufinale igra protiv Crne Gore.

Uoči prvenstva na kontrolnom turniru u Kaljariju, Italija je bila bolja nakon peteraca. Prethodno lako je slavila je na prošlom Svjetskom i Evropskom šampionatu. U naš tim se vraćaju Spaić i Mačić koji se oporavio od lakše povrede. Suspenzija i dalje važi za Popadića.

Selektor Vladimir Gojković vjeruje u trijumf, ukoliko igra bude na visokom nivou.

“Htjeli smo da dođemo u četvrtfinale, da imamo taj meč koji bi nas vodio, ako pobijedimo, u borbu za medalju. Ukrstili smo se sa Italijom koja je odigrala dobru utakmicu sa Grčkom i jednu dosta slabo u nekompletnom sastavu protiv Mađarske. Igrali smo sa njima na turniru na Sardiniji, tako da znamo dosta o njima. Mislim da ne treba nikoga dodatno motivisati jer je prilika velika, kao prošlog ljeta na šampionatu svijeta. Kad se dođe do četvrtfinala to je najvažnija utakmica na prvenstvu. Vjerujem da imamo kvaliteta da se suprotstavimo. Ako budemo blizu svog najboljeg izdanja, vjerujem da možemo u polufinale”, ističe Gojković.

Utakmicu između vaterpolista Crne Gore i Italije prenosićemo na Prvom programu od 20 sati i 15 minuta. Na Drugom programu možete pratiti duele Srbija - Mađarska od 15 i Španija - Rumunija od 16 i 30, dok ćemo na Parlamentarnom kanalu prenositi susret Hrvatska - Grčka od 18 časova i 30 minuta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније