Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

24. 09. 2024. 12:46 >> 12:57
Čitaj mi:

trijumfov u pekingu mogla bi da preuzme prvo mjesto

Sabalenka: Želim prvo mjesto na WTA lsiti

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka želi da završi sezonu na prvom mjestu WTA liste.

Druga teniserka svijeta postavljena je za prvog nosioca na turniru u Pekingu, koji počinje sjutra, nakon što se branilac titule Poljakinja Iga Švjontek, prva na WTA listi, povukla iz ličnih razloga.

Sabalenka je, između ostalog, ove sezone osvojila Australijan open i US open i trijumfom u Pekingu mogla bi da preuzme prvo mjesto na WTA listi.

"Naravno da je jedan od mojih ciljeva da završim sezonu kao prva teniserka svijeta. Ali ne želim da se koncentrišem samo na to. Samo želim da igram najbolji tenis", rekla je Sabalenka.

Sabalenka je u septembru 2023. godine bila prva na WTA listi, prije nego što je vodeće mjesto preuzela Švjontek.

"Mnogo znači kada te zovu najboljim igračem na svijetu. Lijepo je znati da radiš stvari na pravi način, da svi oni sati na treninzima nisu gubljenje vremena", navela je Sabalenka.

U Pekingu će igrati i treća teniserka svijeta Amerikanka Džesika Pegula, šesta na listi njena sunarodnica Koko Gof i domaća teniserka, sedma na WTA listi Ćinven Džen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније