Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

S.V. [ Beta ]

13. 06. 2024. 17:15 >> 17:14

Nadal ne igra na Vimbldonu kako bi se što bolje pripremio za OI

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je danas da neće igrati na Vimbldonu, kako bi se što bolje pripremio za Olimpijske igre u Parizu.

Nadal će se za olimpijski turnir pripremati na takmičenju u Bastadu, na kome nije igrao 19 godina. On će četvrti put igrati na tom turniru, koji počinje 15. jula, a prvi put od 2005. godine. Nadal je tada osvojio titulu pobjedom protiv Čeha Tomaša Berdiha u finalu.

Osvajač 22 grend slem titule, koji je nedavno napunio 38 godina, rekao je da želi da ostane na šljaci, prije nego da se priprema za londonski grend slem koji se igra na travi, pošto će se na šljaci igrati olimpijski turnir u Parizu.

"Vjerujemo da je za moje tijelo najbolje da ne mijenjam podlogu", naveo je Nadal u saopštenju.

On je u posljednjih godinu i po dana imao problema sa povredama kuka i stomaka, a prošle godine podvrgnut je operaciji, zbog čega skoro da nije igrao.

Ove godine igrao je na Rolan Garosu, ali je u prvom kolu izgubio od kasnijeg finaliste Aleksandra Zvereva iz Njemačke.

Olimpijsko takmičenje održaće se na Rolan Garosu od 27. jula, na mjestu na kome je Nadal osvojio rekordnih 14 titula.

Treći grend slem turnir u sezoni igra se od 1. do 14. jula.

"Nedostajaće mi da igram ove godine na Vimbldonu. Tužan sam što ove godine neću doživjeti sjajnu atmosferu tog nevjerovatnog događaja koji će uvijek biti u mom srcu, ali i što neću biti sa svim britanskim navijačima koji su mi uvijek davali veliku podršku. Svi ćete mi nedostajati", naveo je Nadal.

On je osvojio dvije titule na Vimbldonu, 2008. i 2010. godine, a u finalu je igrao još tri puta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније