Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N.R.

01. 06. 2024. 19:40 >> 22:23

ROLAN GAROS

Zverev loše počeo, pa ipak na kraju pobijedio Grikspora

U fantastičnom meču trećeg kola, Aleksandar Zverev je poslije četiri sata i 17 minuta uspio da slomi otpor Talona Grikspora i slavi u pet setova 3:2(3:6, 6:4, 6:2, 4:6, 7:6) za plasman u osminu finala.

Nije Zverev najbolje ušao u meč, mučio se od starta, pa je Grikspor stigao do 3:0, upravo taj jedan brejk bio je dovoljan da Holanđanin osvoji prvi set rezultatom 6:3.

Probudio se Njemac u drugom dijelu igre, čuvao svoj servis, spasio i jednu brejk loptu, ali je uspio bukvalno da "ukrade" set rivalu i to brejkom u desetom gemu za 6:4 dođe do izjednačenja u setovima.

Na krilima drugog seta uspio je da nastavi u dobrom ritmu Zverev, treći set je otvorio brejkom, došao do 3:0 i rutinski čuvao svoj servis gem sve do 5:2, kada je novim brejkom došao do seta i vođstva od 2:1.Nise se predao Grikspor, smogao je snage i zaigrao bolje u četvrtom setu, strpljivo čekao svoju priliku i dočekao je u petom gemu kada je napravio odlučujući brejk i uspio da izjednači na 2:2 u setovima.

Kao što se moglo i očekivati, oba igrača su dala maksimum u odlulučujućem setu, viđena su čak četiri brejka, ali je ipak pobjednika odlučio super taj-brejk. Bolje se snašao Njemac, na startu stigao do 4:1 i rutinski priveo meč kraju, bilo je 10:3 za Zvezeva.

U osmini finala igraće sa Holgerom Runeom koji je u tri seta savladao Jozefa Kovalika iz Slovačke, po setovima 7:5, 6:1, 7:6.

Dalje je prošao i Fernando Serundolo koji je eliminisao Toma Pola iz Sjedinjenih Američkih Država 3:1 (3:6, 6:3, 6:3, 6:2) za skoro tri sata igre. Protivnik u osmini finala biće mu bolji iz okršaja Novaka Đokovića i Lorenca Muzetija. 

Nakon velike borbe među 16 najboljih plasirao se i Grigor Dimitrov koji je bio bolji od Belgijanca Bergsa u četiri seta - (6:3, 7:6, 4:6, 6:4). U osmini finala čeka ga Hubert Hurkač iz Poljske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније