Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V.

29. 05. 2024. 17:21 >> 17:23
Čitaj mi:

ROLAN GAROS

Alkaras ne baš glatko sa 177. igračem svijeta, ali na kraju prošao u treće kolo

Španski teniser Karlos Alkaras slavio je u duelu sa holandskim teniserom Jasperom De Jongom sa 3:1 u setovima (6:3, 6:4, 2:6, 6:2) u drugom kolu Rolan Garosa-

Iako nikad nije ranije igrao protiv Holanđanina očekivalo se da neće imati problema sa njim budući da je De Jong trenutno 176. igrač svijeta.

Međutim dosta teže od očekivanog je Španac dobio meč, iako je u momentima kada je pravio razliku podsjetio zašto je jedan od favorita za osvajanje ovog turnira.

Već na startu se vidjelo da De Jong igra "bez pardona", pa je nakon dobijenog prvog gema na svoj servis odmah napravio brejk, iskoristivši prvu brejk loptu.

Međutim odgovor Karlita je bio više nego ubjedljvi, odmah je vratio brejk i to bez izgubljenog gema, da bi potom na svoj servis vratio meč u rezultatski egal.

U sedmom gemu, treći nosilac turnira pravi novi brejk, izgledalo je da "ima" De Jonga, ali je uslijedio pravo maraton na servisu Španaca.

De Jong je igrao tada kao u transu i doša do 0:40 i čak tri brejk lopte. Alkaras je uzvratop, i uspio je da spasi sve tri, a onda dva puta ima priliku da potvrdi svoj servis, ali nije u tome uspjevao sve do trećeg pokušaja kada je konačno potvrdio brejk i poveo sa 5:3.

Holandski teniser je nakon toga izgubio servis i tako je prepustio set protivniku.

Drugi set oba tenisera su čuvala svoj servis, iako se De Jong poprilično namučio u četvrtom gemu da sačuva svoj servis, dva puta je spašavao brejk lopte, tri puta pravio prednost, i tek iz četvrtog puta je uspio da ga osvoji.

Slična stvar viđena je i u šestom gemu kada je Alkaras imao tri brejk lopte, ali nije iskoristio ni jednu, pa se De Jong i tu vratio.

Tek u devetom gemu, holandski teniser dolazi do prve brej lopte u setu, ali Alkaras s odbarnio a onda u idućem pravi brejk kojim ujedni i zaključuje drugi set.

Očekivalo se da De Jong posustane, ali on je odigrao sjajan tenis u trećem setu i sa dva brejka došao do 6:2.

Šok je uslijedio u zadjem setu kada je bila prava krađa servisa dva tenisera, a sv eje počelo tako što je De Jong ukra prvo, Alkaras mu je vratio ribrejkom, De Jong ponovo krade, ali i Španac vraća.

Tako tek u petom gemu je jedan teniser odbranio svoj servis, uradio je to Alkaras, a onda je došao do jednog brejka, koji je odbranio, pa do drugog kojim je zaključio meč.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније