Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

19. 05. 2024. 19:16 >> 19:17
Čitaj mi:

SAVLADAO ĐARIJA U FINALU

Zverev osvojio Rim

Na mjestu gdje je osvojio prvu veliku titulu i pobjedom nad Novakom Đokovićem u finalu najavio velika djela, Aleksander Zverev je pokazao da bi konačno mogao da napravi korak više i na grend slemovima.

Njemački teniser je u finalu Mastersa u Rimu savladao Nikolasa Đarija 6:4, 7:5 i osvojio prvi pehar u Vječnom gradu nakon 2017. godine.

S obzirom na to da je ovo posljednji veliki turnir pred Rolan Garos, jasno je da će 27-godišnjak iz Hamburga na Rolan Garosu biti jedan od favorita za titulu.

Zverev je u 1. setu na svoj servis izgubio samo jedan poen (?!), a u 10. gemu je iskoristio ukupno treću brejk loptu i poveo 1:0.

Slična situacija je bila i u drugom setu. Momak ruskog porijekla je fenomenalno servirao, osvojio 24 od 28 poena u kojima je imao prednost početnog udarca, ali je propustio čak pet brejk lopti - po dvije u 4. i 10. gemu, u 12. još jednu, ali je šestu iskoristio.

Novi šampion je bogatiji za 963.225 eura, a visoki Čileanac je zaradio 512.260.

Zverev će ovom pobjedom preuzeti 4. mjesto na ATP listi Danilu Medvedevu, dok će Đari napredovati sa 24. na 17.

Sedam mjesta se pomjera i njegov zemljak Alehandro Tabilo, koji će od sjutra biti 25. na svijetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније