Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

20. 03. 2024. 09:56 >> 10:14

OŠTRE RIJEČI DANKINJE

Halep odgovorila na prozivke Voznijacki: O čemu ona priča?

Prvi put nakon US opena 2022. godine, Simona Halep se pojavila na teniskim terenima i izgubila od Paule Badose na WTA Premijer turniru u Majamiju.

Ljubitelji tenisa su s oduševljenem pozdravili njen povratak, ali su stigle i prve prozivke. I to od djevojke koja ju je savladala u finalu Australijan opena 2018, Karoline Voznijacki.

"Uvijek sam bila iskrena kada je u pitanju doping, uvijek sam željela da sport bude čist. Ovo nije upereno na Simonu, ona mi je uvijek bila simpatična. Ali, ako neko namjerno vara, ako je bio pozitivan na doping, mislim da ne bi trebalo da dobije vajld-kard poslije isticanja kazne".

Dankinju nije zanimalo ni to što je šampionki Rolan Garosa iz 2018. i Vimbldona iz 2019. Sud za sportsku arbitražu smanjio kaznu sa četiri godine na devet mjeseci zbog tuđe krivice, jer je nedozvoljenu supstancu dobila od stručnjaka Akademije Patrika Muratoglua.

"Čak i ako je bila greška, morate da počnete sa dna", poručila je Karoline.

Da je bilo tako, 32-godišnjakinja iz Konstance bi morala da igra fjučerse, jer nema WTA poene i trebalo bi da prođe mnogo vremena da se domogne najvećih turnira.

Ta izjava koleginice je izazvala oštru reakciju Rumunke.

"Bolje je da Karolina prvo pročita presudu, pa da onda komentariše. Nisam se dopingovala, nikada nisam bila prevarant. Ona je jedina osoba koja se negativno izrazila o mom povratku. Njene riječi su mi nebitne, jer su stotine ljudi pokazale ljubav prema meni, poručila je Halep, koja je od Badose, svojevremeno druge na WTA listi, izgubila 1:6, 6:4, 6:3.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније