Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

С.В. [ Beta ]

22. 11. 2023. 18:12 >> 18:12

VELIKA BRITANIJA PRVI RIVAL

Đoković: Ako osvojimo Dejvis kup biće ovo moja najbolja sezona

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjavio je danas da ukoliko uspije sa Srbijom da osvoji Dejvis kup biće ovo njegova najbolja sezona u karijeri.

"Kada osvojimo "salataru", biće ovo moja najbolja sezona. Došao sam ovde odmah poslije Torina, nisam mnogo slavio, ali lijepo je što je porodica sa mnom tu. Dan i po sam odmarao, onda odmah trening, ovo je posljednja nedjelja sezone i potreban je posljednji napor svih nas", rekao je Đoković.

"Igram dobro u prethodna četiri mjeseca, igrao sam sjajno u Torinu u završnici, nadam se da ću to prenijeti i na Dejvis kup. Zahvalan sam što sam opet u nacionalnom timu, već neko vrijeme govorim da mi je Dejvis kup jedan od najvećih ciljeva", dodao je on.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv Velike Britanije.

"Velika Britanija je jedna od najvećih teniskih nacija. Nori i Drejper su obojica ljevoruki, nisam igrao sa mnogo ljevorukih u posljednje vrijeme, ali uspjeli smo da nađemo prave sparing partnere danas i juče. Britanija ima mnogo opcija i za singl i za dubl", rekao je Đoković.

Duel Srbije i Velike Britanije na programu je sjutra od 16.00 i igra se u Malagi.

"U ovom formatu Britanija ima jak tim, pogotovo dubl sa Skapskim i Salisburijem. Mi nemamo specijalistu za dubl, ali spremni smo da damo sve od sebe. Biće mnogo navijača sjutra britanskih, biće i naših, atmosfera je drugačija, buka i tokom poena, ali u tome je draž Dejvis kupa", zaključio je Đoković.

Selektor Srbije Viktor Tricki je izjavio da će u dublu za Srbiju igrati Novak Đoković i Miomir Kecmanović.

"Novak i Miša su igrali u Parizu, igrali su sjajno, dobili jedan dubl par lako. Nažalost, Miša se mučio sa zglobom i nisu nastavili, ali imamo opciju, svidjelo nam se. To ne isključuje druge, imamo više kombinacija", rekao je Troicki.

"Britanija u dublu jeste favorit, ali vjerujem u naš tim, mislim da možemo da iznenadimo svakog jer imamo sjajne riternere. Dejvis kup je nepredvidljiv i veliki je pritisak, što mislim da nama ide u korist", dodao je Troicki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније