Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

19. 11. 2023. 19:59 >> 20:31
9

ZAVRŠNI MASTERS

Đoković rutinski do titule u Torinu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je Janika Sinera 6:3, 6:3 u finalu Završnog mastersa u Torinu i došao do nove titule.

Đoković je upisao rekordni, sedmi trijumf na završnim mastersima.

Do sada je rekord dijelio sa Rodžerom Federerom koji je šest puta u karijeri osvajao zavrpne turnire, ali sada je srpski teniser i u tom pogledu najbolji svih vremena, bez ikakve dileme.

Đoković je u prvom setu napravio brejk za 3:1 i sigurnim servisom lako stigao do prednosti od 1:0, a odlično je krenuo i u drugom dijelu igre.

Odmah je oduzeo servis rivalu, pa u trećem gemu imao tri brejk šanse da maltene riješi meč, ali je tada kvalitet pokazao i Siner.

Smanjio je na 2:1, potom i 3:2, onda imao dvije brejk šanse za 3:3, ali Đoković mu to nije dozvolio.

Đoković je polufinalu savladao najvećeg rivala u ovoj sezoni, Karlosa Alkaraza. Srpski as je slavio sa 6:3 i 6:2 uz maestralnu igru.

Siner je meč za titulu izobrio pobjedom protiv Danila Medvedeva u tri seta.

Prije pet dana u drugom kolu Zelene grupe, 14 godina mlađi Italijan iz četvrtog pokušaja zabilježio je prvu pobjedu nad najtrofejnijim teniserom u istoriji (7:5, 6:7, 7:6) i najavio da se pred domaćom publikom neće zaustaviti prije finala.

Dva dana kasnije, Siner je igrom slučaja sa sobom u polufinale „poveo“ i samog Đokovića, koji ove nedjelje uveče ne bi igrao za sedmu titulu na završnom turniru sezone da je njegov današnji rival kojim slučajem izgubio od Holgera Runea.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније