Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Л.В. [ Beta ]

06. 11. 2023. 11:24 >> 11:25

LAKO SA SABALENKOM

Švjontek u finalu završnog WTA turnira protiv Pegule

Poljska teniserka Iga Švjontek plasirala se u finale završnog WTA turnira u Kankunu, pošto je noćas pobijedila prvu teniserku svijeta Arinu Sabalenku iz Bjelorusije poslije dva seta, 6:3, 6:2.

Druga teniserka svijeta pobijedila je poslije sat i 37 minuta.

Ona je tri puta oduzela servis Sabalenki, koja nije napravila nijedan brejk.

Poljakinja je na turniru izgubila samo 19 gemova i kao 22-godišnjakinja najmlađa je finalistkinja završnog turnira još od Čehinje Petre Kvitove i Bjeloruskinje Viktorije Azarenke 2011. godine.

Švjontek će večeras u finalu igrati protiv pete teniserke svijeta Amerikanke Džesike Pegule.

Ako Švjontek osvoji titulu vratiće se na prvo mesto WTA liste, koje je izgubila prije dva meseca i završiti godinu kao prva teniserka sijveta.

Ukoliko Pegula trijumfuje, Sabalenka će prvi put u karijeri završiti godinu na prvom mjestu svjetske rang-liste.

Pegula je zabilježila sve četiri pobjede na turniru i prva je teniserka koja je na istom turniru igrala protiv prve, druge, treće i četvrte na svijetu još otkako je uveden WTA renking 1975. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније