Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Н.Р.

26. 06. 2023. 20:20 >> 21:48

NAKON KVINSA

De Minor o Vimbldonu: Đoković vječiti favorit

Aleks de Minor je izgubio finale na Kvinsu od Karlosa Alkarasa ali to nije promijenilo njegovo mišljenje o predstojećem Vimbldonu.

"Đoković je vječiti favorit – ističe Australijanac.- Ali u sportu nikada ništa nije sigurno. Da favoriti uvijek pobjeđuju, bilo bi dosadno. Uvijek je sve moguće, ima dosta tenisera koji mogu da budu opasni na travi. Novak će morati da igra svoj najbolji tenis jer postoje igrači koji mogu da mu zaprijete.

De Minor ističe da je Alkaras u Londonu dokazao da je mnogo napredovao na travi.

"Svako ko osvoji Kvins, doći će na Vimbldon u odličnoj formi. Očigledno, pokazao je tokom prošle nedjelje da je veoma sposoban da se adaptira i mnogo podigne igru. Svakog dana je napredovao. Uvijek je imao sjajne ruke, zato želi što agresivniju igru. Odlično prikriva drop šot. Kada ima dovoljno vremena, forhendom može da napravi štetu sa bilo kog dijela terena. Servisom takođe. U finalu je uspijevao da zabija prve servise kada god su bili važni poeni.

De Minora mnogi porede sa Lejtonom Hjuitom po stilu igre. Njegov slavni prethodnik je 2002. osvojio Vimbldon, odigravši finale Kvinsa u prethodnoj nedjelji. Doduše, Hjuit je osvojio titulu, a De Minor utješni pehar.

"Svaki put kada stanem na travu, osećam veće samopouzdanje nego u prethodnom meču – dodaje Australijanac.- Mislim da je moja igra dobra za ovu podlogu. Kao što sam pokazao na Kvinsu, mogu da se pronađem slabe tačke u igri protivnika.

Međutim, priznaje da je bio nadigran.

"Karlitos je jednostavno bio previše dobar. Fenomenalno je servirao. Meni je smetao i vjetar, u posljednjem gemu sam napravio dvije duple greške jer nisam mogao da kontrolišem servis.

De Minor je zahvaljujući finalu Kvinsa skočio na 16. mjesto ATP liste, samo jedno ispod svog ličnog rekorda. Od sedam titula ima jednu na travi, u Istbornu 2021.

Međutim, njegov tenis ipak još nema dovoljno vrlina za velike uspjehe.

De Minor je odličan iz kontranapada ali njegov servis nije opasan, a to se vidjelo u jučerašnjem finalu, pogotovo zbog duplih grešaka u bitnim momentima.

"Veoma sam zadovoljan proteklom nedjeljom, pokazao sam da napredujem i u dobroj formi dolazim na Vimbldon – istakao je Australijanac koji se povukao sa turnira u Istbornu, jer ne želi da se premori pred gren slem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније