Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V.

04. 09. 2024. 22:36 >> 22:36
Čitaj mi:

US OPEN

Drejper nastavlja da gazi: I De Minor "počišćen" sa nulom

Britanski teniser Džek Drejper nastavio je sa sjajnim partijama na US openu, a nova "žrtva" 22-godišnjeg Britanca bio je Aleks de Minor iz Australiji koji je savladan sa 3:0 (6:3, 7:5, 6:2).

Drejper se tako plasirao u polufinale posljednjeg kalendarskog Gren slema a da nije na putu do tamo prepustio protivnicima ni jedan set.

Ovoje ujedno prvi put da Britanac dođe do polufinala nekog Gren slema.

Brza i tvrda podloga u Njujorku, očigledno odgovara teniseru koji ima snažan servis, i agresivne a precizne udarce sa osnovne linije.

Prvi set u samo nekoliko gemova donio je čak tri brejka, dva je naravio Britanac, jedan De Minor.

Nije da Australijanac nije imao šansi i nije igrao srčano, a u prilog tome ide da je spasio šest set lopti u devetom gemu, ali na kraju sedmu nije mogao.

U drugom setu oba tenisera igraju dobro, do 11 gema, oba tenisera su imala po brejk, ali onda Drejper koristu drugu brejk loptu, a na servisu za odbranu brejka i osvajanje drugog seta ide na 40:0 i tri set lopte. De Minor je odbranio dvije, ne i treću.

U posljednjem setu, gotovo rutina, brejk u petom, pa brejk u sedmom gemu, i na kraju na svoj servis odservirao je savršen gem, i bez izgubljenog poena došao do pobjede u četvrtfinalu.

Drejper u polufinalu čeka boljeg iz derbija četvrtfinala u kojem se sastaju Janik Siner i Danil Medvedev.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније