Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Л.К. [ Beta ]

02. 06. 2023. 23:02 >> 23:10

ROLAN GAROS

Cicipas i Alkaras lako do osmine finala

Peti teniser svijeta Stefanos Cicipas plasirao se večeras u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u Parizu pobijedio argentinskog igrača Dijega Švarcmana sa 6:2, 6:2, 6:3. U osminu finala plasirao se i prvi teniser svijeta Karlos Alkaras nakon pobjede kanadskog igrača Denisa Šapovalova sa 6:1, 6:4, 6:2.

Grčki igrač je pobjedu nad 95. teniserom svijeta i polufinalistom Rolan Garosa iz 2020. godine zabilježio za dva sata i tri minuta.

Finalista Rolan Garosa iz 2021. godine u narednoj fazi igra sa 118. teniserom svijeta Sebastijanom Ofnerom iz Austrije.

U osminu finala pariskog grend slema na šljaci plasirao se i 18. igrač na ATP listi Italijan Lorenco Muzeti, koji je savladao pet pozicija bolje rangiranog Britanca Kamerona Norija sa 6:1, 6:2, 6:4.

Španski igrač je pobjedu nad 32. teniserom svijeta ostvario za dva sata i 10 minuta.

Prvi set Alkaras je riješio sa dva brejka, da bi u drugom setu Šapovalov zaigrao bolje i vodio sa 4:1. Uslijedila je serija 20-godišnjeg tenisera od pet gemova zaredom za osvajanje drugog dijela igre.

Španac je treći set otvorio brejkom, a zatim u petom gemu ponovo oduzima servis rivalu i potvrđuje pobjedu.

Alkaras se u osmini finala sastaje sa 17. nosiocem Italijanom Lorencom Muzetijem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније