Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Л.В.

29. 05. 2023. 16:20 >> 16:21
2

ROLAN GAROS

Đoković startovao pobjedom: Kovačević pružio sjajan otpor

Treći nosilac Rolan Garosa, Novak Đoković slavio je u prvom meču na drugom ovogodišnjem Gren slemu protiv američkog tenisera Aleksandra Kovačevića sa 3:0 (6:3, 6:2, 7:6).

Trenutno 114. teniser na ATP listi je pružio dobru partiju, pogotovo u trećem setu, gdje je napravio dvije vezane brejk lopte.

OD starta je Amerikanac pokazao da nema treme iako je preko puta njega jedan od najvećih i već u uvodnim gemovima je pokazao svoju raznovrsnost u igri.

Đoković uspjeva da napravavi brejk u šestom gemu, a onda i ubjedljivo da odbrani svoj servis.

Kovačević je potom imao perfektan gem bez izgubljenog poena, ali nije mogao da ukrade brejk srpskom teniseru i na semafori "Filipa Šatrijea" je stojalo 1:0 za Đokovića.

Već na startu drugog seta, Novak ponovo pravi brejk, u jednom pravom maratonu. Nakon što su oba tenisera potom sačuvala svoj servis, Đoković pravi novi brejk što je bila već nedostižna prednost u drugom setu, iako je Kovačević ponovo demonstrirao talenat na svoj servis, u kojem je pogađao linije, i imao osvojen gem bez izgubljenog poena.

Baš kako je počeo drugi, tako je počeo i treći set, brej za Đokovića, ali već na svom servisu morao je da spašava situaciju jer je Amerikanac imao dvije brejk lopte.

Nakon nekoliko sigurnih servisa obojice tenisera, uslijedila je prava brejk rapsodija.

Prvo Kovačević pravi brejk, iskoristivši greške prije svega protivnika, ali Đoković vraća već u idućem gemu.

Došao je tada Đoković do 5:3, i bio na gem od pobjede, ali Kovačević prvo osvaja gem na svoj servis, a onda pravi još jedan brejk.

Treći set je otišao u taj-brejk, u kojem ipak dolazi do izražaja Novakovo iskustvo, pa je srpski teniser slavio u tom dijelu 7:1.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније