Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Б.Б. [ RTS ]

19. 03. 2023. 09:36 >> 09:36

POBIJEDIO TIJAFOA

Medvedev u finalu Indijan Velsa

Rus Danil Medvedev savladao Amerikanca Fransisa Tijafoa sa 2:0 po setovima 7:5, 7:6 i plasirao se u finale mastersa u Indijan Velsu. U drugom polufinalu igraju Alkaraz i Siner.

Rus je uspio da savlada rivala, koji je pružio snažan otpor, naročito u drugom setu. Ipak, Medvedev je iskoristio svoje šanse i stigo do trijumfa i plasmana u finale.

Neizvjesno je bilo u prvom setu, oba tenisera bila su sigurna na svoj servis. U petom gemu Rus je propustio tri vezane brejk prilike. Propušteno je nadoknadio u 11. kada je oduzeo servis rivalu. U narednom gemu bio je siguran na svoj servis i tako je riješio set u svoju korist – 7:5.

Na startu drugog seta Medvedev je oduzeo servis rivalu. U petom gemu Rus je propustio nove dvije vezane brejk prilike. Tijafo je uzvratio u narednom gemu, ali i on propušta svoju šansu da vrati brejk.

Medvedev je u devetom gemu ponovo propustio tri prilike da na servis protivnika stavi tačku na ovaj meč.

U narednom gemu, kada je Rus servirao za meč, Tijafo mu oduzima servis i izjednačio je na 5:5. Ponovo je Medvedev stigao do brejka prednosti. Potom je na svoj servis propustio tri vezane meč lopte, da bi nakon što je propustio i četvrtu Tijafo vratio brejk i set je riješen u taj-brejku.

Medvedev je bio bolji u ovom periodu, tačnije napravio je mini-brejk više i tako nije dozvolio rivalu da uvede meč u treći set – 7:4 u taj-brejku.

Medvedev će u finalu igrati sa boljim iz duela Alkaraza i Sinera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније