Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V. [ Beta ]

10. 07. 2022. 19:12   >>  19:10

NAKON OSVAJANJA VIMBLDONA

Đoković: Zahvalan sam što sam ovdje, ponovo sa ovim peharom

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je srećan i zahvalan što je imao priliku da se bori u Londonu i osvoji sedmu titulu na Vimbldonu, najvažnijem turniru na svijetu.

"Nema riječi kojima bih mogao da opišem šta mi znači ovaj turnir i trofej. To je uvijek bio i biće poseban turnir u mom srcu, koji me je motivisao da počnem da igram tenis u malom mjestu na planini u Srbiji. Vidio sam Samprasa kako 1993. godine osvaja titulu i rekao sam djedu da mi kupi reket. Uvek sam zamišljao da je igranje na travi ono najvažnije, a samo igranje na ovo, terenu bilo je nešto veliko, a kamoli osvajanje trofeja", rekao je Đoković poslije meča.

Đoković je danas u finalu pobijedio Australijanca Nika Kirjosa sa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 i osvojio četvrti uzastopni trofej na Vimbldonu, ukupno sedmi i 21. grend slem titulu u karijeri. On je na Centralnom terenu Vimbldona neporažen od 2013. godine.

"Svaki put mi sve više znači. Zahvalan sam što sam ovdje, ponovo sa ovim peharom. Ovo mjesto me voli, najposebniji teniski teren na svijetu. Sve je usredsrijeđeno prema igračima. Ovaj turnir ima najveću istoriju i najpriznatiji je na svijetu. Vrlo sam srećan i zahvalan što sam ponovo u ovoj situaciji", naveo je treći igrač svijeta.

On je pohvalio igru Kirjosa na turniru i rekao da očekuje Australijanca u još mnogo grend slem finala.

"Znam da je teško i nema riječi utjehe poslije poraza. Pokazao si zašto si jedan od najboljih igrača na ovoj podlozi na svijetu, tebi i tvom timu želim sve najbolje. Zaista te mnogo poštujem, fenomenalan si igrač i sportista, izuzetno talentovan. Sada se sve poklopilo, siguran sam da ćemo te gledati u završnim fazama grend slem turnira", rekao je Đoković Kirjosu.

Njih dvojica se nisu slagali u prošlosti i razmijenili su ponekad i teške riječi.

"Nikada nisam mislio da ću reći ovoliko lijepih stvari o tebi, imajući u vidu kakav odnos smo imali. Ovo je definitivno bromansa. Imali smo dogovor da pobjednik plaća večeru, možda si zato izgbio? Ne znam da li ćemo to uspjeti večeras, ali nadam se da je ovo početak jednog prelijepog prijateljstva", rekao je Đoković.

On je zahvalio svom timu na podršci i rekao da bez njih ne bi bio moguć ovaj uspjeh i čestitao je supruzi godišnjicu braka rekavši da joj je ovaj trijumf poklon.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније