Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

S.V. [ Mina ]

16. 02. 2022. 16:11   >>  16:12

TENISKI SAVEZ SAOPŠTIO

Crna Gora domaćin 16 turnira iz kalendara Evropske i Svjetske asocijacije

Crna Gora će u 2022. godini biti domaćin 12 turnira iz kalendara Evropske teniske federacije i četiri, koja se nalaze u kalendaru Svjetske teniske federacije, saopšteno je iz Teniskog saveza.

Navodi se da će Savez u prvom dijelu godine organizovati četiri fjučers turnira u Ulcinju nagradnih fondova od po 15 hiljada USD, a prijaviće organizaciju Dejvis kupa i Bili Džin King kupa (Fed kup).

Najavljeno je Savez u 2022. godini organizovati pet turnira crvenog i narandžastog nivoa u sklopu programa Festival dječijeg tenisa.

"Turniri će biti odigrani u Herceg Novom, Podgorici, Nikšiću, Bijelom Polju i Ulcinju, tako da će biti obuhvaćene sve tri crnogorske regije.

Turniri su namijenjeni djeci uzrasta od šest do devet godina. Organizaciju turnira finansiraće Savez, pa će turniri u okviru programa Festival dječijeg tenisa za djecu biti besplatni", saopšteno je iz Teniskog saveza.

Najavljeno je da će Savez u okviru programa Igraj tenis i zabavi se, sa licenciranim trenerima obići Osnovne škole širom Crne Gore i uraditi prezentacije tenisa.

"To će biti prvi korak u realizaciji programa Tenis u školama, gdje nam je namjera da tenis bude zastupljen u školskom programu kroz časove fizičkog vaspitanja", saopšteno je iz Teniskog saveza.

Novina je da će se od ove takmičarske turniri za uzrast do 12 godina igrati po round robin sistemu.

"Na turnirima za uzrast do 14 i 16 godina biće organizovan pored glavnog turnira i utješni turnir, kako bi takmičari i takmičarke odigrali što veći broj mečeva i na taj način sticali neophodno iskustvo", saopšteno je iz Teniskog saveza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније