Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

L.V.

19. 10. 2024. 08:40 >> 08:40
Čitaj mi:

EHF RUKOMET

Budućnost gostuje Vajpersu: Posljednji ples trostrukog šampiona Evrope?

Rukometašice Budućnosti igraće danas od 18 h u Kristihanštadu protiv norveškog Vajpersa utakmicu šestog kola Lige evropskih šampiona.

Utakmica u Norveškoj je u sijenci situacije u kojoj se našao norveški klub koji je trostruki vezani šampion Evrope, i koji je bio prava rukometna sila u ovoj deceniji.

Naime, ako do ponedjeljka ne nabave 1,2 miliona eura, Vajpers odlazi u stečaj.

U ekipi koja je bila šampion 2021, 2022, 2023. godine se nadaju da će sponzori uspjeti da nivelišu dugovanje.

"Ukoliko dođemo do para, klub će da opstane i ide naprijed kao novi subjekt oslobođen svega što nas je opterećivalo ranije. Ako ne možemo, nema više osnova za Vajpers Kristijanstad. Onda je alternativa stečaj u ponedjeljak“, saopšteno je iz Vajpersa.

Loša situacija se odrazila na klub pa tako u pet kola imaju jednu pobjedu, jedan remi i tri poraza.

Naše dame sa druge strane, koje su i same preživjele krizu uoči početka sezone, povlačenjem glavnog sponzora, ove sezone imaju jedan remi i četiri poraza.

Pomoćnica Bojane Popović, Maja Savić kazala je najmlađi tim u Ligi šampiona pokazao borbenost.

"S obzirom na to da smo najmlađa ekipa u Ligi šampiona, normalno da se dešavaju oscilacije. Pokazali smo borbenost u svim mečevima, to je važno. Nakon zasluženo osvojenog boda protiv Đera, pojavio se pritisak da to moramo i protiv Ludvigsburga. Mislim da ekipa nije bila spremna da se nosi s tim, radili smo ove sedmice da to ispravimo, kao i igru u odbrani", kazala je Savić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније