Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

06. 10. 2024. 18:39 >> 18:39
Čitaj mi:

VELIKI BOD PROTIV ĐERA

Bojana Popović: Ako smo mogle protiv Đera, možemo protiv svakoga

Bilo je u istoriji Budućnosti velikih pobjeda, koje su mnogo značile i donosile velike titule, ali će ovaj bod zauvijek ostati upisan u analima kluba starog 75 godina - tim Bojane Popović je u "Morači" odigrao gotovo perfektan meč i remizirao protiv prvaka Evrope Đera (23:23).

"Plave" su tako prekinule niz od 15 poraza od mađarskog giganta u međusobnim mečevima, ali i stopirale seriju od 13 trijumfa izabranica Pera Johansona.

Ovaj bod će i psihološki značiti puno, jer je Budućnost dokazala da i sa malom rotacijom može da igra sa najboljima i da ona igra u Odenzeu i nezaslužen poraz nisu bili samo plod inspiracije ili sreće.

Podgoričanke su odigrale izvanredno u odbrani, o čemu govori činjenica da je Đer posljednji put manje golova dao 15. novembra prošle godine (poraz od Ferencvaroša 28:22), a bile su i veoma strpljive u napadu, kojim je komandovala Jelena Radivojević sa po sedam golova i asistencija.

"Jedino ovako smo mogle da igramo protiv Đera - jako u odbrani i strpljivo do šanse u napadu, jer nemamo rotaciju i teško je da igramo u jakom ritmu. Sakura Hauge je odradila jako dobar posao, ali su se sve djevojke borile i srećna sam kako su sve uradile kao tim. Pokazale smo da možemo da napradujemo, da gradimo nešto i da vjerujemo. Ako smo mogle protiv Đera, možemo protiv svakog", poručila je Popovićeva.

Poslije četiri kola Budućnost ima bod, ali se ne može reći da je ijedan meč odigrala loše. Protiv Bresta jeste izgubila ubjedljivo (22:35), ali je na toj utakmici presudio veliki broj promašenih zicera, zbog čega je ekipa gubila samopouzdanje. Sada je došao rezultat svega na čemu je rađeno.

"Svakog dana radimo, treniramo i tražimo da djevojke vjeruju u neke stvari, prije svega odbrambeno, jer znamo da može dosta da nam se vrati. Ove sezone igrami mnogo disciplinovanije u napadu, djevojke kvalitetno rade jedna za drugu do stvaranja najbolje šanse. Tako grade samopouzdanje, što je neophodno da bi se podizale i individualno i kao tim. Na ovom meču smo bile bile disciplinovane u realizaciji, ali smo se dobro i vraćale, zbog čega Đer nije dao puno golova. Navikao je da od 30-ak golova 15-16 da iz kontri, a to mu je danas oduzeto. I napad nam je bio disciplinovan, a to je uznemirilo igračice Đera, jer su navikle da igraju brzo", poručila je šefica stručnog štaba.

Sve se vrtjelo oko Jelene Radivojević, koja je poslije fenomenalnih izdanja na Evropskom prvenstvu u Danskoj 2020. godine bila dugo van pravog ritma. Prvo povrede, pa trudnoća i porođaj su uticale da ostane bez utakmica, a jedno vrijeme je igrala samo za reprezentaciju, jer za Budućnost nije imala pravo. Sada je u životnoj formi...

"Naravno da sam mogla da očekujem ovakva njena izdanja. Za sve je potrebno vremena i strpljenja, a toga u Crnoj Gori nema. Znala sam kad je došla u januaru da će joj biti neophodno vrijeme, jer je i prije pauze od gotovo tri godine igrala desnog beka, pa joj je bilo potrebno da vrati i osjećaj. Tokom ljeta je popravila fizičku spremu i dobila potrebne prijateljske utakmice. Mnogo sam srećna zbog nje, jer je pokazala da može da vodi tim odbrambeno i napadački. I ne samo to, ne znam nijednu igračicu u Evropi koja 60 minuta može to da radi u oba pravca", zaključila je Popovićeva.

Junakinja velikog remija je pohvalila saigračice.

"Ponosna sam na tim. Bila sam u Đeru i znam da svaku utakmicu igraju 100 odsto, da svakog žele da pobijede. Pokušale smo da ih usporimo koliko smo mogle. Nismo puno rotirale, Sakura je bila izvanredna, a zaslužile smo ovaj bod", naglasila je 30-godišnja Podgoričanka.

Bivši selektor Crne Gore Per Johanson, koji je Đeru donio šestu titulu prvaka Evrope, pohvalio je Bojanu Popović i njenu ekipu.

"Čestitke Bojani i Budućnosti na zasluženom bodu. Sprovela je plan do perfekcije, a ovakav način igre može da napravi stres rivalu. Dobro je što smo primili svega 23 gola, ali je bilo mnogo trenutaka kad nismo imali strpljenja da igramo duge napade. Imali smo problem sa odbranom rivala, ali i sa igrom dva na dva u napadu, a promašili smo i mnogo šuteva sa šest metara. Remi je pravedan rezultat".

Norveška pivotkinja Kari Bratset-Dale je poručila da je očekivala ovakav otpor rivala.

"Znale smo da će Budućnost igrati vrlo jako u odbrani i da će u napadu spustiti tempo, kako bi nas frustrirala. Uspjela je to, a i Sakura je bila izvanredna i natjerala nas na previše promašenih šuteva", istakla je Bratset-Dale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније