Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

15. 09. 2024. 16:54 >> 16:54
3
Čitaj mi:

zadovoljna igrom mlađih

Bojana Popović: Previše smo promašile s krila

Osvajanje trofeja na jakom turniru u Debrecinu, pa odličnih 40 minuta na gostovanju Rapidu na startu Lige šampiona, dali su nadu da će sezona rukometašica Budućnosti biti bolja nego prethodna.

Nažalost, Brest je vratio "plave" u realnost i slavio u "Morači" 35:22. Letimičan pogled na statistiku jasno otkriva razloge poraza, Podgoričanke su puno koštali promašaji s krila i kontre rivala.

"Nije problem samo mala rotacija. Promašile smo mnogo situacija sa krila, odnosno 12 zicera. Izgledalo je kao da su igračice potpuno blokirane, a znamo da nije lako stvoriti tako dobre situacije. Na sredini nije moguće stvoriti puno šansi, tako je uvijek protiv francuskih timova. Golmanke Bresta su branile šuteve sa krilnih pozicija, to im je podiglo samopouzdanje, dok je nas uvelo u potpuno drugačiji ritam. To je prelomilo meč", rekla je Bojana Popović.

Izostala je i prava reakcija u odbrani, zato do izražaja nisu došle ni Sakura Hauge i Armel Atingre.
"Igračice jednostavno nisu imale nijedan kvalitet duel u odbrani, osim Klare Monti Danijelson, nedostajalo je energije u tom segmentu. Teško je pričati poslije utakmice u kojoj sam u jednom trenutku osjetila da igračice gube samopouzdanje. Umjesto da nam krila, koja su najstarija, daju vjetar u leđa njihovi promašaji su prelomili utakmicu"

U 1. poluvremenu je sve konce u napadu vukla Jelena Radivojević, ali njene odlične asistencije nisu pretvarane u golove. U nastavku su do izražaja došle mlade Jelena Vukčević (sedmerce šutirala 7-7) i Nina Ramusović, koja je na debiju u elitnom takmičenju dala tri gola.

"Protiv ovakvih ekipa ne može puno lakih prilika da se stvori, a kada iz njih ne pogodimo mrežu stvara se dodatni pritisak. Igračice pomisle da nešto ne funkcioniše, počinju da gube samopouzdanje i osjeti se strah da ne promaše, iako je to iz takvih situacija teže nego dati gol. Mala Nina je ušla bez straha, jer je mlada i znala je da je dobro šta god da uradi, ali bih izdvojila i Jelenu Vukčević. Nosi veliki teret na leđima - gdje će da ode pas, daje asistencije, a da joj je posao bio samo da šutira penale, rekli bismo da ga je odradila dobro. Ovolika minutaža je možda puno za nju, jer može da se povrijedi ako bude igrala mnogo", poručila je Popovićeva.

Ivona Pavićević je bila potpuno van ritma, promašivala je zicere, a u 38. minutu je zbog protesta dobila dva minuta isključenja, pa još dva zbog ironičnog aplaudiranja sudijama.

"To nas je na početku 2. poluvremena presjeklo, kad smo mogle da priđemo. Za to nema opravdanja, sve i da je u pravu ne smije da ima takvu reakciju, pogotovo što je kapitenka i mora da vodi računa o tim stvarima", zaključila je šefica stručnog štaba.

Rafael Tervel, sa kojom je Popovićeva vodila velike bitke u igračkim danima, bila je zadovoljna zbog pobjede.
Tervel

"Naša golmanka je zaustavila Budućnost sa krila, bila odlična, pogotovo u 1. poluvremenu. Te odbrane su nam omogućile da dajemo golove iz kontri, ali sam i mogla da rotiram i dam minute svima, što nam je jako bitno", poručila je nekada jedna od najboljih odbrambenih igračica svijeta.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније