Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

S.V. [ RSCG ]

22. 06. 2024. 13:12 >> 13:11

SVJETSKO PRVENSTVO

Mlade rukometašice izgubile od Portugala, ništa od prvog mjesta u grupi

Crna Gora u glavnu rundu Svjetskog prvenstva za igračice do 20 godina u Sjevernoj Makedoniji ide kao drugoplasirana u grupi. Nakon pobjeda protiv Uzbekistana i Gvineje, izabranice trenera Igora Markovića u duelu za prvo mjesto u grupi poražene su od Portugala (34:31) u Skoplju.

Velika borba viđena je u glavnom gradu Sjeverne Makedonije, naša reprezentacija u prvom poluvremenu nekoliko puta imala je i tri gola prednosti, posljednji put u 28. minutu – 17:14.

Protivnik se ipak, vratio i sa tri vezana gola došao do izjednačenja (17:17) na kraju prvog poluvremena.

Crna Gora je posljednji put povela u 34. minutu kada je Vujadinović pogodila za 19:18, a posljednje izjednačenje viđeno je u 43. minutu – nakon gola Marković bilo je 23:23.

Finiš meča pripao je Portugalu koji je pobjedom potvrdio prvo mjesto u grupi i došao u dobru poziciju kada je u pitanju borba za plasman u četvrtfinale planetarne smotre.

Jelena Vukčević je bila najefikasnija u našem timu sa 10 golova, dok su po pet postigle Ivana Vujadinović i Nikolina Marković.

Marija Marsenić je upisala 13 odbrana.

Rivali u glavnoj rundi biće dvije prvoplasirane selekcije iz grupe H – Island je trenutno prvi sa četiri boda, dok će o drugom mjestu u direktnom duelu odlučivati domaćin Sjeverna Makedonija i Angola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније