Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

L.V.

26. 05. 2024. 19:39 >> 20:22
Čitaj mi:

PORAZ FUHSEA

Flenzburgu njemačko finale i pehar Lige Evrope: Atomski rukomet u Hamburgu

Rukometaši Flenzburga novi su prvaci EHF Lige Evrope nakon što su u finali pobijedili branioce trofeja Fuhse Berlin 36:31.

U prepunoj "Barklis areni" u Hamburgu, pred 10.500 gledalaca, u duelu dvije njemačke ekipe, tim koji smo imali prilike da gledamo u Crnoj Gori ove godine u ovom takmičenju u duelima sa našim Lovćenom je na kraju trijumfovao i osvojio prvi trofej u ovom takmičenju nakon davne 1997. godine.

Ako ko može da se uzme kao "X faktor" igre Flenzburga onda je to danski bek Lase Meler. 

Momak koji ima 27 godina, ali koji je razmišljao ozbiljno da završi karijeru zbog čestih povreda, večeras je bio perfektan, sa šest pogodaka iz isto toliko pokušaja. 

Flenzburg je meč dobio prije svega nejverovatnom odbranom, a onda i brzim kontrama i lakim rješenjima u napadu. 

Ekipa iz Berlina je bolje otvorila meć, pa je tako rano povela sa 1:3, potom i za 3:5.

Međutim Flenzburg je odgovorio prije svega dobrom odbranom, a onda dobrom tranzicijom i do 18. minuta su preuzeli vođstvo 8:7.

Odličan je u tom periodu bio Emil Jakobsen koji je postigao tri gola useriji svog tima.

Do poluvremena smo gledali egal meč a najzaslužniji za to je golman Flenzburga Kevin Meler koji je imao sedam odbrana do poluvremena, od čega je dva puta skinuo sedmerce ekipi iz Berlina.

Kod Fuhsa u prvom poluvremenu najučinkovitiji je bio Matijas Gidesl, najbolji rukometaš svijeta prošle kalendarske godine, a danski reprezentativac je postigao trećinu golova za svoj tim u prvoh pola sata, odnosno pet pogodaka.

Start drugog poluvrema nije izgledao obećavajuće za berlinsku ekipu pošto je "pocrvenio" Beranac Mijajlo Marsenić zbog udarca u lice Simona Pitlika. Sudije su gledale VAR i donijele odluku da isključe reprezentativca Srbije.

Flenzburg koristi takav "poklon" na startu i dolazi prvi put do tri gola prednosti (18:15).

Međutim brzo su "vratili uslugu" Fuhsu pošto je u osmom minutu nastavka direktan crveni karton dobio Jim Gotfrison, jedan od ključnih igrača u organizaciji igre Flensburga.

Brojčanu prednost na parketu Fuhs koristi i ekspresno stiže zaostatak.

Kakav rukomet se igrao u hamburškoj "Barklajs Areni", najbolje je pokazala energija oba tima, pa je tako Flenzburg se brzo oporavio od isključenja Gotfridsona i na krilima džokera Lasea Melera koji je igrao u tim trenucima kao u transu i pogađao iz svih pozicija.

Odlična dionica i za Simona Pitlika koji je takođe nosi Flenzburg do rekordnih +5 uoči posljednjih 10 minuta, i više nije bilo povratka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније