Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

S.V.

19. 05. 2024. 14:07 >> 14:06

KUP CRNE GORE

Budvanska rivijera želi da odbrani pehar, Lovćen cilja duplu krunu

Finalni turnir Kupa Crne Gore za rukometaše biće održan 20. i 21. maja u "Bemax areni“ u Podgorici. Branilac titule Budvanska rivijera igraće u polufinalu sa Rudarom, dok drugi par čine Lovćen i Budućnost.

Direktor Budvana Srđan Ćulafić kazao je da vjeruje da mogu da odbrane trofej.

"Vjerujem da će turnir proći u fer igri. Pobijedili smo ih dva puta, ali ne smijemo da se opuštamo, Kup je poseban i nepredvidiv. Poštjemo rivala, mladi su i perspektivni. Ipak, vjerujem da će naše iskustvo prevagnuti i da ćemo odbraniti pehar. Ako bude finale s Lovćenom, s njima odlučuju nijanse", kazao je Ćulafić na konferenciji za medije.

Igor Mašković, trener Pljevljaka, istakao je da će dati sve od sebe da iznenade favorita.

"Prošle godine smo igrali finale s njima, ove se sastajemo u polufinalu. Oni su favoriti, ali ne predajemo. Želimo da se revanširamo za prošlogodišnji poraz. Kvalitetni su , iskusni, dobro vođeni s klupe. Mi smo željni dokazivanja, daćemo sve od sebe", poručio je Mašković.

Cilj Lovćena je dupla kruna, jasan je bio strateg Cetinjana Filip Popović.

"U velikom klubu mora da postoji pritisak. Cilj nam je dupla kruna, iako je Budva favorit. Budućnost nas čeka u polufinalu, oni su spoj mladosti i iskustva, ali spremni smo. Igrali smo već u Podgorici, dvorana nam nije nepoznata. Ovavili smo razgovor sa našim reprezentativcima, koji su igrali protiv Italije. Teško im je pao poraz, ali oni su profesionalci i to neće uticati na njih", kazao je Popović.

Trener Budućnosti Draško Mrvaljević svjestan je težine zadatka, ali poručuje da i njegova ekipa ima svoje adute.

"Ovo je prilika da predstavimo sve što ima crnogorski klupski rukomet. Mi smo najmlađi u ovom društvu, tako da su ostale ti ekiep u prednosti. Nama je bitno da smo s njima, da se takmičimo. Imamo ambicije i pored svega, pokušaćemo da se suprostavimo Lovćenu koliko budemo mogli. Imamo svoje adute", istakao je Mrvaljević.

Milorad Vujošević, direktor lige, kazao je da će organizacija biti na nivou onih mečeva koji se igraju u Evropi.

"Potrudili smo se da sve  vrhunski organizujemo. Da to bude kao u Evropi, od podloge do Led reklame. Takođe i obezbjeđenje da bude na nivou, da se ne dese neredi, kao u posljednje vrijeme što se dešava nažalost na našim terenima. Neka pobijedi rukomet", kazao je Vujošević.

Polufinale – Kup Crne Gore za muškarce

16.30 ORK Rudar - RK Budvanska rivijera Budva

19.00 RK Lovćen - RK Budućnost Podgorica

Finale 21. maj - 18 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније