Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

12. 05. 2024. 21:17 >> 21:17
Čitaj mi:

vrata svjetskog prvenstva nisu zatvorena

Šansa za "lavove" još postoji - vajld-kard

Sa dva poraza od Italije, rukometaši Crne Gore su propustili šansu da izbore treći nastup na svjetskim prvenstvima. Ali, nada još nije izgubljena, jer je ostala posljednja šansa - vajld-kard IHF-a.

Svjetska rukometna federacija odavno praktikuje da na velika takmičenja pozove dvije selekcije koje ne izbore plasman kroz baraže.

Tako su prošle godine u Švedskoj i Poljskoj nastupile Slovenija i Holandija, nakon što su u baražu eliminisane od Srbije, odnosno Portugala.

Zato Rukometnom savezu Crne Gore ostaje još jedna šansa, koju mora da pokuša da iskoristi. I imaće na šta da se pozove - "lavovi" su prije dvije godine bili 11. u Evropi, u januaru su osvojili 14. mjesto, a 2023. su bili 18. na svijetu.

I jasno je da imaju mnogo veći kvalitet nego što su pokazali u dvomeču sa Italijom, samo što moraju da imaju pravog selektora. Vlado Šola ni po čemu to nije bio.

IHF je već dodijelio jednu specijalnu pozivnicu, i to Sjedinjenim Američkim Državama. Druga bi trebalo da pripadne Evropi, ali je dosta selekcija koje joj se nadaju - Švajcarska, u kojoj je sjedište svjetske kuće rukometa, Farska Ostrva sa rijekom svojih navijača, talentovana reprezentacija Srbije...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније