Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

11. 04. 2024. 21:38 >> 23:10

KVALIFIKACIJE ZA OI

Lavice jedva savladale Paragvaj, ovako se ne ide u Pariz

Tezu da je najteže igrati unaprijed dobijene utakmice većeras su najbolje potvrdile rukometašice Crne Gore, koje su se dugo mučile sa Paragvajem, prije nego što su tek u finišu konačno prelomile meč i trijumfovale 30:25 u 1. kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Loše izdanje u duelu sa istim rivalom na decembarskom Svjetskom prvenstvu nije bilo nauk "lavicama", koje su prethodnih dana pričale samo o duelima sa Njemačkom i Slovenijom, ključnim za plasman u Pariz.

Kao i u Malmeu, Južnoamerikanke su u 1. poluvremenu lako nalazile put do mreže Marine Rajčić, a odbrana nikako nije mogla da nađe rješenje za svega 154 centimetra visokog beka španskog Atletiko Guardesa, Mariju Fernandes.

Tek u finišu poluvremena u bedemu ispred 30-godišnje golmanke su "zakrpljene" brojne rupe, pa je usljed nekoliko zaustavljenih šuteva i izgubljenih lopti Paragvajki napravljena serija 6:0, kojom su izabranice Bojane Popović na veliki odmor otišle sa plus pet (17:12).

Do tog finiša, jedina koja je iskočila iz sivila bila je Dijana Mugoša, jer je još jednom pokazala da je u životnoj formi i dala sedam od 17 golova Crne Gore u 1. poluvremenu.

Pristojna razlika na pauzi nije, ipak, bila dovoljna da se stavi tačka na utakmicu. Crna Gora je loše počela drugi dio igre, izgubila dvije lopte, Matea Pletikosić promašila sedmerac, pa je Paragvaj sa dva gola Fernande Insfran i jednim Fatime Akunje prišao na 17:15.

Brzo je vraćeno rekordnih plus pet (21:16), ali se trećeplasirani tim sa prošlogodišnjih Panameričkih igara još brže primakao na minus dva (21:19). Ni to nije bio kraj - u 44. minutu Insfran je postigla svoj osmi gol za 22:21 i natjerala Popovićevu da uzme tajm-aut.

Mogla je i do devetog, čime bi izjednačila, ali joj je Armel Atingre odbranila šut. To nije bio kraj uzbuđenjima, jer je Paragvaj opet prišao na minimalnu razliku, ali su "lavice" u finišu meča, kao i u 1. poluvremenu, zaigrale bolje u odbrani i sa nekoliko lakih golova riješile pitanje pobjednika.

Jasno je, ipak, da moraju mnogo bolje u subotu i nedjelju. Sa ovakvom igrom nemaju šta da traže protiv Njemica, vjerovatno ni protiv Slovenki...

Crna Gora - Paragvaj 30:25 (17:12)

Noj-Ulm - "Ratiofarm arena". Gledalaca: 700. Sudije: Ko i Li (Južna Koreja). Sedmerci: Crna Gora 3 (2), Paragvaj 2 (1). Isključenja: Crna Gora 4, Paragvaj 4 minuta.

Crna Gora: Rajčić (šest odbrana), Atingre (šest odbrana), Marsenić 4, Pletikosić, Mugoša 9 (2), Ćorović, Popović, Ivanović 1, Brnović 3, Bulatović 2, Klikovac, Despotović 5, Pavićević 2, Kepić, Grbić 4, Vukčević.

Paragvaj: M. Viljalba, Okampos (šest odbrana), Akunja 3, Insfran 9 (2), Gonsales, Leiva 1, S. Viljalba, Fernandes 5, Bogdanof, Kinjones, Lugo 2, Tores, Viljasboa, Portiljo 5 (1), Samanijego, Himenes.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније