Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

08. 04. 2024. 13:28 >> 13:28

SPREMNE ZA KVALIFIKACIJE ZA OI

"Lavice" uglas: Neće biti lako, ali vjerujemo u Pariz

Do početka kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre se već broji "sitno". Rukometašice Crne Gore su juče završile obaveze u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pobjedom nad Bugarskom u "Morači" (35:17), a već u četvrtak počinju nastup u Noj-Ulmu.

Duel sa nedoraslim Bugarkama je poslužio selektorki Bojani Popović da razigra igračice koje u posljednje vrijeme nisu imale adekvatnu minutažu, među kojima su i one iz Budućnosti. Sve su iskoristile šansu, a Tanja Ivanović je dala šest golova.

"Sve djevojke koje manju dobijaju šansu su igrale, mislim da smo to iskoristile. Dale smo maksimum, rezultat je to pokazao, kao i našu borbenost, odlučnost i zajedništvo", rekla je Ivanovićeva.

"Lavice" u srijedu putuju u grad na obali Dunava, gdje igraju sa Paragvajem u četvrtak, Njemačkom u subotu i Slovenijom u nedjelju.

"Nemamo puno vremena da pripremimo sve što je potrebno, ali se nadam da će sve doći na svoje. Paragvaj je specifična ekipa, koju znamo sa Svjetskog prvenstva. Spremne smo i za nju, a Njemačka i Slovenija igraju rukomet sličan našem. Neće biti nimalo lako, ali vjerujem u naš tim. Mnogo puta smo pokazale da možemo da igramo sa svima ako imamo energiju i borbenost", naglasio je desni bek Budućnosti.

Odličan utisak je ostavila i njena saigračica Nikolina Vukčević, koja je poslije duže vremena dobila šansu u nacionalnom timu.

"Najbitnije je da smo sve ostale zdrave, s obzirom na to da smo već bile izborile plasman na Evropsko prvenstvo. Ove utakmice su pripremne za ono što sve željno iščekujemo. Idemo spremne u Ulm", poručila je 23-godišnja Podgoričanka.

Vukčevićeva nestrpljivo čeka iskušenja u Noj-Ulmu.

"Baš volim izazovne utakmice, adrenalin me na njima najviše 'radi'. Jedva čekam da dođemo u Njemačku, kao i moje saigračice".

Jasno je da će Crna Gora bitke za dva mjesta u Parizu voditi sa Njemačkom i Slovenijom, ali se ni Paragvaj ne potcjenjuje.

"Nijedan rival nije naivan, pa ni Paragvaj. Biće malo lakše, ali se protiv Turske vidjelo da nikada ne znate šta može da se desi. Moramo da budemo potpuno koncentrisane na toj utakmici i da se spremimo za ono što nas čeka protiv Njemačke i Slovenije", zaključila je Nikolina Vukčević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније